Hlavní obsah

Australan natočil gigantického pavouka, jak žere hada

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cairns

V přírodě přežívá vždy ten silnější. Ne vždy to ale musí být i ten větší. Australan Ant Hadleigh pořídil tento týden v Cairnsu unikátní záběry, na kterých gigantický pavouk požírá hada, informoval server msn.com.

BEZ KOMENTÁŘE: Obří pavouk žere hada

 
Článek

Unikátní video natočil Hadleigh minulou středu na zahradě u svého kamaráda. Zahlédl tam stromového hada bojgu hnědou, který se chytil do obrovského oka z pavučiny. „Had byl dlouhý několik desítek centimetrů a pavouk byl velikosti dlaně,“ řekl autor videa.

Muž, který pořádá výpravy do deštných pralesů, podle svých slov viděl v tropech řadu úžasných věcí, ale tohle zatím nic nepřekonalo. „Je to jedna z nejzajímavějších věcí, kterou jsem kdy viděl. Nikdy bych si nepomyslel, že pavučina může být tak silná, aby udržela hada takové velikosti.“

Bitva pavouk versus had trvala několik hodin, než plaz podlehl pavoučímu jedu definitivně. „Had se snažil vylézt nahoru a zaútočit na pavouka, ale ten mu pořád utíkal výš do pavučiny. Mohli jste vidět, jak pavouk hada okusuje, a ta část, kterou zrovna žral, celá zčernala. Bylo to odporné,“ dodal Hadleigh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám