Hlavní obsah

Rodina utekla z domu, kde údajně straší. Teď se dožaduje finanční náhrady

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toms River

Josue Chinchilla a jeho snoubenka Michele Callanová hledali nový domov pro sebe a dvě dcery. Ve čtvrtek 1. března se nastěhovali do pronájmu v Toms River v americkém státě New Jersey, ale už po první noci prý zjistili, že nejsou v rodinném domě sami. Bizarní zvuky, blikající světla a mysteriózní hlasy, to všechno nyní dohnalo rodinu k podání žaloby na pronajímatele.

Foto: Profimedia.cz

Rodina utekla z pronajatého domu, prý tam straší. Teď požadují po pronajímateli náhradu. Ilustrační foto

Článek

Poslední kapkou prý byla noc z 10. března, kdy ze spícího Chinchilly začala záhadně klouzat pokrývka. Jak o tomto víkendu uvedl pro regionální zpravodajský server Asbury Park Press, ucítil pak, jak mu neviditelná ruka sevřela paži. Callanová v rozhovoru dodala, že v tu chvíli opodál spatřila beztvarý tmavý přízrak.

Po těchto zkušenostech se rodina přesunula do hotelu, kde zůstala až doteď. Sedmatřicetiletý Chinchilla a 36letá Callanová se nyní dožadují zálohy. Chtějí zpět svých 2250 dolarů (42 500 korun), které za dům, v němž žili necelé dva týdny, složili. Podle deníku USA Today argumentují tím, že kdyby v domě zůstali, jejich životy by byly v ohrožení.

Strašení je jen zástěrka pro nedostatek financí

Majitel domu Richard Lopez o tom ale rozhodně není přesvědčený. Naopak se domnívá, že se budoucí manželé pouze bojí placení nájmu. Své finanční problémy tak schovávají za paranormální aktivity. Lopez, který pracuje jako ortodontista, je proto nyní také žaluje, a to za porušení nájemní smlouvy.

„Na rovinu, tady se děje něco jiného. Je to svobodná matka, se kterou žije její snoubenec. Myslím, že jí to přerostlo přes hlavu a nemůže si nyní nájem dovolit,“ řekl Lopezův právník David Semanchik s tím, že si za celých deset let, kdy je dům v pronájmu, na strašení ještě nikdo nestěžoval.

Přítomnost duchů zkoumali odborníci

Aby si svůj názor o tom, že v domě straší, snoubenci obhájili, obrátili se na specialisty z oblasti paranormálních jevů. Marianne Brigandová ze sdružení NJ Paranormal Investigatiors je plně podpořila názorem, že je dům sídlem aktivního nebo inteligentního ducha.

Dospěla prý k tomu pomocí průzkumu zahrnujícího komunikaci s domnělou nadpřirozenou entitou prostřednictvím svítilny. Brigandová tvrdí, že se ptala na otázky a neviditelná síla jí odpovídala zhasínáním a rozsvěcením světla.

Do pronajímaného domu v Toms River zavítal i pastor Terence Sullivan, kterého Chinchilla a Callanová navštěvují. Podle jeho názoru jde o případ posedlosti démonem.

Paranormální aktivityVideo: The Shore Paranormal Research Society

Nadšenci ze sdružení The Shore Paranormal Research Society dokonce v domě v polovině března podnikli soukromé vyšetřování, které pečlivě zdokumentovali kamerami. Jejich výsledky ale nejsou tak jednoznačné, jako v případě Brigandové a Sullivana. Vysledované aktivity vyhodnotili jako paranormální s tím, že to ale ještě nevypovídá o skutečném strašení.

Rozhodne soud

Domněnku, že v domě straší, asi nelze s určitostí potvrdit ani vyvrátit. Jisté ale je, že při mezi nájemníky a pronajímatelem rozhodne soud. Slyšení, kterému bude předsedat soudce Steven F. Nemeth, je plánované na konec dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám