Hlavní obsah

Labrador oddaně ležel uprostřed silnice, hlídal sraženého kamaráda

Novinky, Markéta Klánská
La Puente

Nejeden pes si vysloužil přízvisko "oddaný přítel člověka". Dvouletá fenka labradorského retrívra však ve středu v Kalifornii předvedla svou loajalitu ve vztahu ke svému psímu kamarádovi, kterého srazilo auto. Bez ohledu na provoz věrně hlídkovala vedle jeho bezvládného těla. Zřejmě by tam vydržela mnohem déle, kdyby ji pracovníci úřadu pro kontrolu zvířat neodvezli do útulku.

BEZ KOMENTÁŘE: Věrný labrador ležel u svého přítele, kterého srazilo auto

 
Článek

Není známo, v kolik hodin došlo k nehodě, při které zlatý retrívr přišel na silnici v La Puente o život. Černá fena labradora, která ho doprovázela, by u něj však byla zřejmě schopna hlídkovat dlouhé hodiny nebo dokonce dny.

Naštěstí jeden z náhodných kolemjedoucích zastavil, před psy umístil výstražné kužely a zavolal pomoc z úřadu pro kontrolu zvířat okresu Los Angeles. Než pracovníci útulku dorazili na místo, pořídil jako důkaz video, které bylo zveřejněno v sobotu.

Nový domov

„Když jsem viděla záběry, které mobilním telefonem pořídil jeden z kolemjedoucích, opravdu mě to dojalo,“ uvedla pro zpravodajský server sgvtribune.com Marcia Mayedaová, vedoucí útulku, kam byla vyděšená, ale nezraněná fena labradora převezena.

Přátelskou fenu, o kterou podle všeho někdo dobře pečoval, pracovníci zvířecího útulku pojmenovali Grace. Vzhledem k tomu, že ale neměla známku ani mikročip a nikdo si pro ni nepřišel, byla umístěna k adopci. Nového majitele, který potřeboval věrného přítele, se podle televize ABC dočkala už v neděli.

Soucit se zvířaty není samozřejmostí

Oddanost až za hrob dojala nejen pracovníky útulku, ale i mnohé lidi, kteří video na internetu zhlédli. Někteří diváci se pak v komentářích také rozčilovali nad tím, jak může někdo přejet zvíře a ani nezastavit.

Objevily se ovšem i názory, které dokazují, že soucit nad zvířaty není samozřejmostí. Z příspěvků je tedy zřejmé, že tato smutná příhoda pohnula především lidmi, kteří mají nebo měli nějaké zvíře doma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám