Hlavní obsah

Muž se pokoušel vyloupit tři banky, ve všech vyhrožoval odpadním zvonem

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utica

Lupiči při páchání trestné činnosti používají nejrůznější zbraně. Málokdo by ale čekal, že se někdo při vykrádání banky chopí zvonu na odpad. Přesto se takový šílenec objevil. Devětačtyřicetiletý Lawrence Deptola se tímto způsobem dožadoval peněz hned ve třech bankách v newyorském městě Utica.

Foto: Profimedia.cz

Muž se pokoušel vykrást tři banky s odpadním zvonem v ruce, neuspěl ani v jedné. Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek brzy odpoledne newyorská policie obdržela hlášení, že se někdo pokouší vykrást pobočku banky Key Bank v Utice. Objevil se prý u vchodu, křičel obscénnosti a požadoval od bankovních pracovníků, aby rychle naskládali peníze do pytlů. Při tom jim vyhrožoval odpadním zvonem.

Policisté dorazili na místo činu v neoznačeném voze. Muže, který se pokoušel krást, spatřili právě ve chvíli, kdy odcházel pryč. Když si ale neúspěšný lupič mužů zákona všiml, okamžitě se rozběhl. Utéct se mu ovšem nepodařilo a skončil ve vazbě.

Třikrát a vždy neúspěšně

Se stejným mužem policie posléze spojila ještě další dva pokusy o loupež, rovněž neúspěšné. Deptola tak nyní podle televize WKTV čelí obvinění ze zločinu pátého stupně. Hrozí mu tedy pokuta až 50 000 dolarů (941 000 korun) nebo vězení v délce až 15 let, v nejhorším případě pak obojí najednou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám