Hlavní obsah

Fena zachránila z bazénu bezmocné štěně, majitel nepomohl a jen natáčel

Novinky, Markéta Klánská

Ochranářské pudy, které projevují matky vůči svým potomkům, nejsou výsadou pouze lidí. Názorně to předvedla i fena zlatého retrívra, která se postarala o své štěně v nesnázích. Majitel psů to natáčel. Zarážející však je, že neprojevil žádnou snahu pomoct.

BEZ KOMENTÁŘE: Zlatý retrívr vytáhl z bazénu štěně, jeho majitel scénu jen natáčel

 
Článek

Štěně mělo velké problémy dostat se z jedné strany bazénu na druhou, dospělá fena se tedy rozhodla jednat. Skočila do vody a snažila se pomoct. Její mládě částečně vyšplhalo na břeh, nemohlo se ale z bazénu dostat úplně.

Fena tedy vylezla ven a ze břehu ho vytáhla za kůži na krku. Odnesla ho pak dál od vody, aby se ujistila, že je opravdu v bezpečí.

Video na internet před týdnem nahrál losangeleský server zaměřený na domácí mazlíčky. Od té doby byl půlminutový záběr přehrán již více než miliónkrát. Možná k tomu pomohl i popisek: „Toto video je tak roztomilé, že to ani slovy nelze vyjádřit. Podívejte se na štěně, které má problémy vylézt z bazénu, a vzápětí je zachráněno maminkou“.

Video vyvolalo v divácích rozporuplné pocity

Komentáře diváku jsou ovšem trochu rozporuplné. Zatímco někteří se rozplývali nad tím, jak je to úžasný záchranářský čin, jiní trefně poukázali na zarážející skutečnost, jak něco takového vůbec mohl někdo točit a štěněti nepomoct.

Navíc se objevil i názor, že podle cáknutí na začátku je možné, že někdo štěně do vody dokonce přímo hodil a scénku tak připravil.

Ať už šlo o náhodu, záchranářský trénink, nebo krutou scénku, faktem zůstává, že zlatí retrívři rozhodně nepatří k těm rasám, které by se vody bály. Naopak jsou známí svou instinktivní láskou k vodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám