Hlavní obsah

Málem ho ubodala k smrti, přesto ji u soudu požádal o ruku

– Hull
Novinky, Markéta Klánská

Osmačtyřicetiletý britský šéfkuchař málem zemřel, když ho jeho přítelkyně pobodala kuchyňským nožem. Přesto ji u soudu nyní požádal o ruku a se slzami v očích přijal její kladnou odpověď. Chce si ji vzít, jakmile se dostane z vězení.

Foto: Profimedia.cz

Osmačtyřicetiletý Brit odpustil své přítelkyni, že ho pobodala, a požádal ji u soudu o ruku. Ilustrační foto

Článek

Gregory Todd strávil tři měsíce v nemocnici s poraněnou slezinou a slinivkou. Za jeho vážná zranění mohla jeho 32letá přítelkyně Tiffany Baillieová, která byla v té době v depresi z potratu. Dva týdny poté, co přišla o dítě, popadla 20centimetrový kuchyňský nůž a opakovaně ho zabodla svému příteli, který zrovna spal, do zad.

Přesto Todd minulý čtvrtek učinil velký krok k odpuštění. Objevil se u královského soudu v Hullu s diamantovým prstenem z bílého zlata a požádal obviněnou o ruku. Musel však počkat 24 hodin, odpověď se dozvěděl až přes telefon z věznice Newhallu.

„Udělala velkou chybu, které bude do konce svého života litovat. Mějte prosím slitování a nechte ji, ať ukáže, že je cennou členkou společnosti a také matkou syna. A bude mít i manžela, pokud nám povolíte sňatek. Slibuji, že vás nezklameme,“ stálo v dopise, který Todd v minulém týdnu poslal soudci.

Soudce zvážil všechna pro a proti

Soudce Michael Mettyear na základě žádosti o ruku odložil vynesení rozsudku, aby zvážil, jak moc může přihlížet k prosbě o slitování ze strany oběti. Baillieová přece jenom uznala těžké ublížení na zdraví s úmyslem poté, co popřela, že šlo o nezdařený pokus o vraždu.

„Musíte si uvědomit, že jste ho opravdu mohla zabít, nebo mu způsobit vážné následky. Budu vás ale soudit na základě toho, že se z útoku plně nebo téměř úplně zotavil. Přitěžující okolností v tomto trestném činu je však použití kuchyňského nože a také fakt, že muž v době útoku spal,“ pronesl u soudu Mettyear s tím, že jednání pod vlivem alkoholu neuznává jako polehčující okolnost.

„Člověk, který si v noci vyrazí a opije se, je stále plně zodpovědný za následky svých činů. Jak už jsem ale dříve řekl, existují i polehčující okolnosti. Jste člověk s dobrou povahou. Projevila jste výčitky svědomí a uznávám, že jste přiznala vinu při první příležitosti. Také jsem přihlédl k tomu, že se staráte o 12letého syna, na kterého vaše uvěznění bude mít vliv,“ dodal soudce.

Počkám na ni

Po zvážení veškerých těchto okolností soudce dospěl k tomu, že nemůže celou záležitost pominout, jak by si Todd přál, a že je vězení nevyhnutelné. Baillieové tedy podle deníku Daily Telegraph uložil tři roky za mřížemi včetně 128 dní, které si již odseděla. Propuštěna by tedy mohla být již krátce po uplynutí jednoho roku.

„Počkám na ni. Pokud půjde vše hladce, dostane se ven po roce, což je 52 dalších návštěv. Vezmeme se potom. Z Tiffany je ve vězení troska. Myslím, že ta nejdůležitější věc je, že se vrátí domů. Má syna Jordona, který na ni čeká. Ten incident jsem hodil za hlavu. Nebudu v sobě držet zášť,“ řekl na závěr Todd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám