Hlavní obsah

Psal textovku a v zamyšlení málem narazil na ulici do živého medvěda

Novinky, Markéta Klánská
La Crescenta

Psát textové zprávy za chůze s sebou vždy nese určité riziko. Někdy se ale v cestě mohou objevit naprosto nečekané překážky, jak se v úterý ráno přesvědčil i jeden Američan z města La Crescenta v Kalifornii. Psal zrovna svému nadřízenému, když narazil na 200kilogramového medvěda. Jeho překvapení nelze na videu přehlédnout.

BEZ KOMENTÁŘE: Scéna jako z grotesky, muž psal zprávu a narazil na medvědaVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Toto úterý kolem třetí hodiny ráno obdržela kancelář šerifa hlášení o medvědovi černém. Podle zástupce šerifa Marka Slatera se 200kilogramový medvěd opravdu po obydlené oblasti v La Crescentě procházel, a to dokonce několik hodin.

Sledování mohutné černé šelmy z helikoptéry však přineslo i jeden úsměvný okamžik, který jako by vypadl z grotesky. Američan Vaz Terdandenyan procházel uličkou podél svého domu, psal textovku a nevnímal okolí, když najednou spatřil, že se ocitl tváří v tvář medvědovi. V mžiku se otočil a prchal pryč.

„Ráno mě vzbudil hluk helikoptéry, snažil jsem se tedy zjistit, o co jde. Psal jsem zrovna svému šéfovi, že dorazím později, protože se v okolí něco děje. Procházel jsem kolem domu a vtom jsem spatřil medvěda, jak kráčí proti mně. Otočil jsem se a utíkal jako o život. Hodilo se mi, že jsem díky maratónu v dobré kondici,“ popsal pro televizi KTLA své setkání s medvědem Terdandenyan.

Už jednou dostal chuť na masové koule

Medvěd však nevykazoval žádné známky agrese. Terdandenyana nepronásledoval, v klidu došel k plotu a přelezl na sousední dvorek. Na scénu nedlouho poté dorazili pracovníci z oddělení rybolovu a lovu, kteří baribala minimálně třemi šipkami uspali. "Jakmile usnul, naložili ho a odvezli hluboko do rezervace Angeles National Forest," uvedl seržant Slater.

Podle úřadů šlo zřejmě o stejného medvěda, který se v oblasti objevil za poslední dobu už několikrát. Ve středu 14. března se dokonce vloupal do garáže jednoho domu, kde se mu podařilo otevřít ledničku a vyjíst z ní mražené masové koule.

Reklama

Výběr článků

Načítám