Hlavní obsah

Muž, který po rozvodu prodal svůj zpackaný život, chytil druhý dech

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadalo to jako zpackaný život, ze kterého není cesta ven. Když Iana Ushera (48) opustila manželka šest let poté, co se přestěhovali z Velké Británie do Austrálie, prodával přes eBay celý svůj život. Auto, domov, práci i přátele. O jeho krizi středního věku se psalo po celém světě. Po čase se to však srovnalo. Projel svět vybavený pouze seznamem svých 100 životních cílů, koupil si ostrůvek a našel novou lásku.

Foto: Profimedia.cz

Ian Usher cítil, že musí začít nový život. Vše mu totiž připomínalo krásné chvíle, které prožil se svou exmanželkou.

Článek

Prodal vše, co se dalo, a stále ještě zhrzený z rozvodu nasedl Usher v roce 2008 do letadla mířícího do Dubaje, s peněženkou v jedné kapse a pasem v druhé. [celá zpráva]

Od té chvíli procestoval tucty zemí, nepromarnil ani minutu života a přestal se dívat směrem do minulosti. Žil na maximum - běhal s býky, potápěl se v kleci s bílými žraloky, a dokonce se přidal i do tzv. Mile High Club, který sdružuje všechny osoby, které měly sex ve vzduchu, na palubě letadla či helikoptéry. Informoval o tom britský deník Daily Mail.

Usher si nakonec zvládl odškrtnout 93 ze 100 předsevzatých zážitků, které měl v plánu stihnout během sta týdnů. Během těchto dvou let, která popisuje jako "neuvěřitelná", se stihl naučit francouzsky, pilotovat letadlo, potkat miliardáře Sira Richarda Bransona, a dokonce si vystřihl i menší roli v jednom hollywoodském snímku.

Foto: Profimedia.cz

Usher se zbavil svého domova v australském Perthu a vyrazil hledat štěstí do světa.

"Myslím, že několik zážitků vyčnívá. Ať už jde o plavání s velrybou a jejím mládětem v Japonsku, jízdu na motorce po Zdi smrti, či úžasný a zároveň děsivý týden v Pamploně, kde jsem běhal s býky. Mezi cíli jsem měl i přání letět sám v letadle a vidět červené kraby na Vánočním ostrově. A mohl bych pokračovat, byly to neuvěřitelné dva roky," uvedl nadšený Usher.

Během svého putování založil muž internetové stránky sloužící těm, kteří se podobně jako on cítili zhrzeni životem. Psal blog o svém dobrodružství a sám si vydal knihu "A Life Sold" (Život prodán), což byl jeden z jeho sta cílů. Než mu došly peníze, koupil si idylický ostrůvek nedaleko Panamy o rozloze necelých devíti tisíc metrů čtverečních. Vyjít ho měl zhruba na 560 tisíc korun. Tam si staví dům.

A ačkoliv to neměl na seznamu svých cílů a přání, během své cesty se i znovu zamiloval. Novou ženou v jeho životě je Kanaďanka Moe, která ho v jeho novém domově často navštěvuje. Podle Ushera se poznali při jízdě na psím spřežení, ale poté se neviděli dalších 15 měsíců, ačkoliv zůstali v kontaktu.

Foto: Profimedia.cz

Ian Usher

"Když jsme se znovu potkali na Floridě, poté spolu strávili týden na Jamajce a další týden na Kostarice, tak mezi námi něco vzniklo," uvedl Usher, který zároveň přiznal, že výběr ostrůvku u Panamy pro další život byl tak trochu náhodný.

"Opravdu jsem nechtěl žít někde, kde bych musel hned pracovat, abych si tam mohl dovolit žít. Aspoň tak rok či dva. Na ostrově je to opravdu hodně uvolněné a pohodové. Bylo to opravdu neskutečné dobrodružství - přesně to, co jsem hledal. Svého rozhodnutí jsem nelitoval ani vteřinu. Naučil jsem se také, že jsem o mnoho šťastnější, když mohu sdílet životní dobrodružství s partnerkou, a také to, že dokážu být velmi houževnatý a vynalézavý," dodal 48letý muž.

Není ani překvapením, že se o něj zajímá Hollywood a Disney doslova skočil po právech na zfilmování jeho životního příběhu.

Před čtyřmi roky zahodil svůj stávající život

Ian Usher původem z britského Darlingtonu se stal terčem zájmu médií v roce 2008, kdy dal do prodeje zajímavě rozběhnutý život se vším všudy. Prodával dům, ve kterém zanechal veškeré vybavení, své vozidlo Mazda, motorku, vodní skútr a parašutistickou výbavu. V ceně byl i představovací večer s jeho nejbližšími přáteli a navíc také práce na zkušební dobu v prodejně koberců v Perthu. Prodejem si nakonec vydělal v přepočtu zhruba šest miliónů korun, ačkoliv nabídky byly v průběhu aukce i daleko vyšší. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám