Hlavní obsah

Stavitel si prostřelil hruď hřebíkem, lékaři mu museli zastavit srdce

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Camden

Při manipulaci s hřebíkovačkou je nutné dodržovat určitá pravidla. Dennis Hennis z Vinelandu v New Jersey si to nepochybně bude pamatovat až do konce svého života. Minulou sobotu při práci na sousedově střeše totiž otočil zaseknutou hřebíkovačku proti svému tělu, jenže ta v tu chvíli náhle vystřelila. Deseticentimetrový hřebík se Hennisovi zapíchl přímo do srdce.

Animace nehody, při níž si muž prostřelil srdce hřebíkem

 
Článek

„Vlastně jsem necítil žádnou bolest, ale byl jsem ve velkém šoku. Nedokázal jsem uvěřit, jak jsem mohl něco takového udělat,“ řekl v telefonickém rozhovoru pro televizi ABC 52letý Hennis.

Hřebík prošel skrz Hennisův hrudní koš přímo do pravé strany životně důležitého orgánu. Američanův 28letý syn proto bezprostředně po nehodě zavolal záchranku. V tu chvíli začal boj o život.

Foto: Reuters

Dvaapadesátiletý Dennis Hennis si omylem vrazil do srdce hřebík. Měl ale štěstí v neštěstí a lékaři ho zachránili

Cesta na sál byla nekonečná

Kvůli mlze se Hennis nemohl rovnou letecky dostat do nemocnice v Camdenu. Na sál tedy dorazil výrazně později a cestou navíc prodělal dvě zástavy srdce. Přesto se lékařům podařilo jeho život zachránit. Chirurgický výkon, při kterém mu hřebík vyndali a díru v srdci sešili, trval dvě hodiny.

„Museli mi na 40 minut zastavit srdce, aby ho spravili. Poté mi dali výboj a nyní jsem tady živý. Je to ohromující,“ uvedl Hennis, podle kterého za život vděčí správnému načasování a lékařské péči.

„Uzavřeli jsme ránu, jeho srdce je silné. Měl velké štěstí. Muselo se stát mnoho věcí, aby zůstal naživu. Naštěstí si hřebík nevyndal sám, dostalo se mu pohotové lékařské péče a ještě při něm nakonec stálo počasí,“ řekl televizi WPVI doktor Michael Rosenbloom, jeden z chirurgů, kteří Hennise operovali.

Nejšťastnější člověk na světě

Dvaapadesátiletý Hennis, který byl tři dny po operaci mimo sebe, by se měl podle lékařů plně zotavit. Už nyní plánuje, že se vrátí ke své práci stavitele, jinak by se prý zbláznil. Hlavně se ale těší, jak bude se svým vnukem slavit narozeniny ve stejný den.

„V tuto chvíli jsem ten nejšťastnější člověk na světě. Jsem živý a navíc se mi v předchozím týdnu na mé narozeniny narodil vnuk,“ dodal v pátek Hennis.

Reklama

Výběr článků

Načítám