Hlavní obsah

Americkým dětem nepřinesl vajíčka zajíček, ale vrtulník

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Woodbury

Americkým dětem ve Washingtonu místo velikonočního zajíčka přinesla vajíčka rovnou helikoptéra. Událost přilákala kolem pěti tisíc rodičů s dětmi, které se sběrem plastových vajíček zabavily téměř na celé sobotní odpoledne.

Helikoptéra dětem nadělila 30 000 vajec

 
Článek

Děti od těch nejmenších až po ty starší zažily v okresu Washington u jezera Elmo skvělé odpoledne. Bylo pro ně připraveno třicet tisíc velikonočních vajec, které mohly posbírat.

Vajíčka byla rozeseta na velkou travnatou plochu za pomoci helikoptéry. I její přelet a sypání vajec dětem přichystalo nezapomenutelný zážitek. Děti celé přípravě z bezpečné vzdálenosti přihlížely a teprve poté byly hromadně vypuštěny na travnatý palouk, aby nasbíraly tolik vajíček, kolik unesou.

Rodiče většiny z nich museli zůstat stát stranou a své děti nechat na poli běhat samotné. Podle zkušeností pořadatelů z minulého roku nebylo bezpečné, když se v tak velkém množství pohybovali po poli dospělí i děti zároveň.

Všechna vajíčka byla plastová, aby pád z helikoptéry vydržela a v některých z nich se skrývaly poukazy na hodnotné ceny. Ty šťastné děti mohly vyhrát nový iPad, Nintendo Wii, panenku, kolo nebo třeba helmu.

Celou událost zorganizoval pro místní zdarma tamní kostel. Minulý rok bylo o tuto akci tolik zájemců, že na letošní rok zavedli organizátoři registrace. Na akci se přihlásilo přes dva tisíce pět set zájemců a celkem se dá odhadovat, že se přišlo podívat na pět tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám