Hlavní obsah

Když zaplatí daně a poplatky, dostane výherce jackpotu snů z podílu jen polovinu

Výherce z amerického státu Kansas se po týdnu přihlásil o svůj podíl z rekordního jackpotu ve výši 656 miliónů dolarů (téměř 12,4 miliardy korun), který padl minulý pátek. Výherce chce zůstat v anonymitě, uvedla agentura Reuters. Po zdanění a zaplacení všech poplatků se podíl na jackpotu smrskne o polovinu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Odměnu ve výši 10 000 dolarů dostane i obchod Casey's General Store v kansaském městě Ottawa, kde byl tiket vydán.

Výherci připadne částka 218,6 miliónů dolarů před zdaněním. Je to méně než třetina, protože výherce se rozhodl vybrat výhru najednou, a v takovém případě je skutečná výhra nižší, než kdyby se rozhodl pro postupné vyplácení po dobu 26 let. Po zdanění a zaplacení poplatků ve skutečnosti výherce dostane 110,5 miliónu dolarů.

Provozovatel loterie Mega Millions už před týdnem oznámil, že jackpot trefili tři sázející. Kromě Kansasu se výherní tikety prodaly ve státech Illinois a Maryland, kde ale zatím nebyli právoplatní výherci potvrzeni.

Rekordní jackpot vyvolal na konci minulého týdne ve Spojených státech sázkové šílenství. Pravděpodobnost výhry byla zhruba jedna ku 176 miliónům. Američané přesto utratili za sázenky před tímto tahem 1,5 miliardy dolarů. [celá zpráva]

Dosud nejvyšší výhra nejen ve Spojených státech, ale i na celém světě padla v roce 2007. Bylo to rovněž v loterii Mega Millions. Dva lidé ze států New Jersey a Georgia si tehdy rozdělili 390 miliónů dolarů (nyní asi 7,2 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám