Hlavní obsah

Ohrožuje nás děsivá kočka, odůvodňují pošťáci nedoručování zásilek

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peterborough

Mohlo by se zdát, že kočka s velkýma očima, převážně bílou srstí a příznačným jménem Snowball (Sněhová koule) může způsobit problémy pouze svou roztomilostí. Pošťáci z anglického Peterborough s tím ale nesouhlasí. Podle nich tříletá kočka představuje zdravotní i bezpečnostní riziko a odmítají do jejího domu doručovat poštu.

Foto: Metro.co.uk

Snowball vypadá na pohled naprosto neškodně, pošťáci ji ale označili za postrach

Článek

Britská poštovní společnost Royal Mail po důkladném vyšetřování vydala dokonce oficiální zákaz doručování dopisů na adresu, kde Snowball žije. Tři zaměstnanci pošty prý za poslední dobu utržili hluboké škrábance poté, co je 25 centimetrů vysoká kočka napadla. Snowball podle doručovací společnosti zkrátka způsobuje nepřijatelné riziko.

Šestačtyřicetiletý Ian Wilkinson přitom svou kočku popisuje jako absolutně neškodné stvoření. Není tedy divu, že ho dopis o přerušení dodávky pošty do jeho domu v Peterborough přímo šokoval.

„Je to naprosto směšné. Nikdy jsem ji neviděl útočit na člověka. Občas se tře lidem o nohy, když přijdou na večeři. To je ale asi tak brutální jako je ona sama,“ řekl deníku Metro 46letý počítačový analytik.

Šikovná ale ne geniální

„Uznávám, že je Snowball velmi inteligentní kočka. Avšak zvednout a držet pružinou opatřenou záklopku a skrz ochranné štětiny packami napadnout nic netušícího pošťáka přesně ve chvíli doručování, to opravdu nedokáže,“ dodal Wilkinson.

„Snowball je milá a přátelská kočka. Nedovedu si představit, že by na někoho dokázala zaútočit,“ nechal se slyšet i Wilkinsonův soused.

Dopisy nebudou, dokud nedojde k nápravě

Britská doručovací společnost Wilkinsona ujistila, že nedostane žádnou poštu, dokud si nezařídí náhradní doručovací místo, nebo dokud nenajde způsob, jak své kočce v útocích zabránit.

„Vážím si doručovatelů pošty, že pracují za každého počasí. Teď jsou ale v ohrožení, že se stanou terčem posměchu,“ povzdychl si Wilkinson.

„Ročně napadnou zvířata pracovníky pošty asi 4000krát. Tato napadení způsobují pošťákům bolest a v mnoha případech i vážná zranění,“ zareagoval na případ mluvčí společnosti Royal Mail.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám