Hlavní obsah

Londýnský mrakodrap dostal 500tunovou věžičku a stal se nejvyšší budovou Evropy

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Budova "The Shard" nacházející se v centru Londýna je nyní oficiálně nejvyšší budovou v Evropě. Na její vrchol byla konečně nainstalována věžička vážící úctyhodných 500 tun, která designově krásně zakončila budovu. Ta se nyní tyčí do výše 310 metrů. K nejvyšší budově světa má ale pořádně daleko. Tou je stále Burdž Chalífa v Dubaji s výškou 829,84 metru.

BEZ KOMENTÁŘE: Pohled na finální fázi stavby mrakodrapu Shard v Londýně

 
Článek

Londýnská budova tak střídá v evropském prvenství svůj moskevský protějšek. Pracovníci upevnili věžičku vysokou 66 metrů na vrchol londýnské budovy v průběhu středečního dne.

Foto: Profimedia.cz

The Shard (Střep) je mnoha Londýňanům trnem v oku.

Věžička byla vytvořena z 800 oddělených kusů železa a 516 skleněných panelů a následně umístěna na 87patrový mrakodrap, který navrhnul italský architekt Renzo Piano.

Malé město

"Toto je další milník ve výstavbě budovy Shard, která se stala světově význačnou. Je to úplné vertikální město, včetně rozhledny, restaurací, pětihvězdičkového hotelu Shangri-La a bytových jednotek a kanceláří," uvedl ředitel developerské společnosti Sellar Property Group Irvine Sellar.

Foto: Profimedia.cz

Výhled z londýnského mrakodrapu je okouzlující.

Práce na exteriéru budovy, jejíž výstavba developera přijde celkově asi na 13,5 miliardy korun, by měla být dokončena v červnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám