Hlavní obsah

Saúd si koupil láhev šampaňského za 2,5 miliónu a obratem ji vypil

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj

Jako z jiného světa působí příběhy ze zemí oplývajících ropou, zejména pak Spojených arabských emirátů. Jeden saúdský boháč si v luxusním dubajském klubu Cavalli objednal o víkendu láhev šampaňského Louis Roederer Cristal za 136 tisíc dolarů (2,5 miliónu korun) a obratem ji s několika přáteli vypil.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Muž ze Saúdské Arábie 'vyžahl' láhev společně se svými přáteli v sobotních časných ranních hodinách," informoval emirátský deník 7DAYS, přičemž citoval manažera restaurace Davida Lescarreta. Podle něj šlo o jeden ze třích unikátů, které jsou na světě v prodeji. Další dva exempláře vlastní kluby v Londýně a New Yorku.

Lescarret popsal saúdského občana jako vzdělaného gentlemana, který mluvil několika jazyky. Samotnou láhev si prý objednal francouzsky.

Vypitá láhev pochází samozřejmě z oblasti Champagne a datuje se k roku 1990, přičemž byla původně vyráběna pro účely oslavy nového milénia. Lescarret nechtěl prozradit celkový účet saúdského muže, uvedl však, že byl velmi vysoký a obsahoval i opravdu luxusní večeři.

Klub Cavalli láhev šampaňského zakoupil v dražbě aukčního domu Christie's za 93 000 dolarů, tedy asi 1,7 miliónu korun.

Bohatí Saúdové často cestují do nedaleké Dubaje za zábavou, protože v jejich ultrakonzervativní zemi je prodej alkoholu stále zakázán.

Reklama

Výběr článků

Načítám