Hlavní obsah

Celá rodina se usídlila na veřejných záchodcích, žije tam i podniká

Novinky, Markéta Klánská
Šen-jang

Domov, smradlavý domov. Tak může označit své bydlení jedna čínská rodina, která žije v Šen-jangu na veřejných záchodcích. Donutila ji k tomu těžká finanční situace, přesto se manželé Cengovi nevzdávají a z nuzných podmínek si vytvořili relativně útulné hnízdečko. Můžete se na něj podívat v sestřihu snímků.

Rodina žije na záchodě

 
Článek

Ling-ťün Ceng, který pochází z malé vesnice v provincii Ťi-lin na severovýchodě Číny, se vydal do Šen-jangu za svým štěstím. Když do pětimiliónového města dorazil, měl v kapse jen 50 jüanů (147 korun). Skončil tedy na veřejných záchodcích, které se mu staly novým domovem.

Podle zpravodajského serveru Asia One se však této situace nezalekl a ze smradlavých prostor o velikosti asi 19 metrů čtverečních vytvořil vcelku útulné prostředí s ševcovskou „dílnou“ a zámečnickým servisem.

Přepážky mezi jednotlivými kabinkami odstranil a položil je nad mísy, takže mu vzniklo ideální místo na spaní. Podobně upravil i další části záchodků, kam se bohužel nevejde žádný nábytek. Do takového provizorního prostředí, kde není ani kuchyň, si Ceng poté přivedl manželku, se kterou před pár lety zplodili syna.

Ač žijí bídně, své dítě zahrnují láskou

I když si mladý Číňan díky dobře odváděné práci získal důvěru zákazníků a měsíčně si tak na živobytí něco vydělá, nejčastějším jídlem jeho rodiny je zelí s bramborami a špenátem. Tyto nejlevnější potraviny, které lze na trhu sehnat, pak Cengova manželka připravuje na vařiči v chodbě.

Ačkoli žijí více než skromně v prostředí, kterým se šíří zápach, jsou na své bydlení pyšní. Přece jenom mají střechu nad hlavou a mohou svého chlapečka v klidu zahrnout láskou a péčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám