Hlavní obsah

Řidič při srážce s kamiónem udělal se svým vozem ladnou piruetu

Novinky, Markéta Klánská
Ning-po

Záznamy dopravních nehod zpravidla nebývají příjemné na pohled. Video, které pořídila dopravní kamera na silnici v čínské provincii Če-ťiang, je ale výjimkou. Ačkoli se střetlo osobní vozidlo s nákladním, nedošlo k žádné tragédii. Sedan udělal téměř kaskadérský kousek a jen se otočil kolem kabiny náklaďáku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila, jak se osobní vůz otočil kolem kabiny náklaďákuVideo: Reuters

 
Článek

Podle policistů z města Ning-po chtěl řidič osobního vozu odbočit do vedlejšího pruhu. Zřejmě ale neodhadl situaci a vjel do cesty projíždějícímu kamiónu. Ten ho nabral a táhl dál po silnici, zatímco osobák se jen svezl kolem kabiny a skončil ve vedlejším pruhu otočený do protisměru.

Bez zranění a větších škod

Je až neuvěřitelné, jaké měl v tu chvíli řidič osobního auta štěstí. Svým neuváženým činem si podle agentury Reuters nepřivodil žádná zranění ani velké škody na autě. Ne všichni ale vyváznou tak snadno, proto policisté nabádají k větší opatrnosti na silnicích.

"V souvislosti s tímto případem bych všem řidičům rád připomněl, že pokud přejíždějí do vedlejšího pruhu, pak musí ve zpětném zrcátku zkontrolovat, zda tam někdo nejede. Pokud ano, musí počkat, dokud nepřejede,“ polopaticky popsal základní pravidla při přejíždění do pruhů čínský policista z města Ning-po.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám