Hlavní obsah

Tornádo si pohrálo s autobusem, kamera v kabině vše natočila

– Henryville
Novinky, Markéta Klánská

Vítr může mít neuvěřitelnou sílu. Potvrdilo se to počátkem března, když se přes Henryville v americké Indianě přehnalo silné tornádo. Jako papírovou hračku zvedlo do vzduchu školní autobus, který byl jen díky duchapřítomnosti řidičky Angely Perryové prázdný, a mrštilo s ním o nedalekou restauraci. Nyní byly zveřejněny záběry kamery, která řádění tornáda natočila.

BEZ KOMENTÁŘE: Školní autobus nadzvedlo tornádo a mrštilo s ním o restauraci. Vše natočila palubní kamera Video: whas11.com

 
Článek

Když se v 15:15 městem rozezněly sirény, Perryová zrovna vezla ze školy 11 žáků. Jak se obloha začala zatahovat a rádio čím dál víc šumělo, snažila se najít vhodné místo k úkrytu. Ve vzdálenosti asi pěti kilometrů od školy se musela rozhodnout.

"Na vteřinu jsem zastavila a s otázkou, co jen budu dělat, jsem svěsila ruce," prozradila televizi WHAS Perryová.

Autobus létal vzduchem jako hračka

Pak se ale rychle vzpamatovala, poprosila jednoho středoškoláka, ať spočítá všechny přítomné, otočila autobus a vrátila se ke škole. Jen tři minuty poté, co všechny děti odvezla do bezpečí, se prázdného autobusu zmocnilo tornádo.

Neslo ho vzduchem přes parkoviště a silnici, až s ním nakonec praštilo o nedalekou restauraci, ve které bylo v tu chvíli devět lidí. Jako zázrakem se nikomu nic nestalo.

Ačkoli nejsou záběry bezpečnostní kamery v typicky žlutém dopravním prostředku kvalitní, lze na nich vidět, jak se autobus zvedá ze země a letí vzduchem. Vítr si s ním pohrával jako s hračkou, i když jeho váha přesahuje 16 tun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám