Hlavní obsah

Rodina na poslední chvíli uprchla z hořícího pekla, chlapec to natočil

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Conifer

Peklo na zemi, tak by se dal popsat požár v americkém Coloradu. Od počátku týdne se oblastí kolem Denveru nekontrolovatelně šíří plameny, zatím je nezastavily ani stovky hasičů. Lidé před ohněm musí prchat ze svých domovů. Na poslední chvíli se zachránila i rodina Gulickových z Coniferu, která svůj útěk z plamenů zachytila na mobilní telefon.

Rodina prchala v autě z ohnivého peklaVideo: LiveLeak.com

 
Článek

"Tati! Kde je maminka," zní na videu vystrašený hlásek malé Rhoanabelly Gulickové, která jela v autě se svým otcem a 13letým bratrem Calebem, zatímco její matka Kimberly Olsonová řídila auto před nimi.

"Zvládneme to, budeme v pořádku," uklidňoval své děti Doug Gulick.

Na videozáběrech, které pořídil malý Caleb, nelze za okny auta přehlédnout zlověstné načervenalé temno, místy prozářené plameny. Silnici obklopoval kouř a létající popel, když v tom se najednou objevil kousek jasné oblohy.

"Jsme z toho venku," oddychl si Doug.

Gulickovi popsali svou děsivou zkušenost

"Když jsme projížděli skrz ten les, obloha potemněla, jakoby se den proměnil v noc. Kouř nás zavalil během minuty. Zdálo se, že už se nikdy nerozední, a pak jsme najednou spatřili sluneční svit. V tu chvíli jsem věděl, že budeme v pořádku," popsal v minulém týdnu úprk před plameny pro denverskou televizi FOX31 Doug.

Gulickovým se podařilo uniknout na poslední chvíli. Zachránila je jejich pohotovost, 15 minut po hlášeném poplachu už totiž byli v autech.

"Šokovalo mě, že jsme to hlášení neobdrželi dřív. Přitom pouhých 15 minut poté už byla naše ulice sotva průjezdná," dodal Doug, který tak narážel na fakt, že na tísňovou linku volali opakovaně už tři hodiny předtím.

"Když jsem volala potřetí, žena na druhé straně linky na mě byla opravdu nepříjemná. Hrubě mě odbyla s tím, že se nic neděje a že musím přestat volat," uvedla Olsonová.

Ne všichni měli štěstí

Zatímco Gulickovi vyvázli živí a zdraví, sousedům Lucasovým se to nepodařilo. Téměř osmdesátiletí manželé zřejmě nestihli včas zareagovat, a ačkoli žili jen 140 metrů od Gulickových, požáru neunikli.

Jiná úmrtí naštěstí zatím hlášena nebyla, pouze jeden člověk je nezvěstný. Naproti tomu škody na majetku stále rostou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli lesním požárům v Coloradu evakuovali 900 domůVideo: Reuters

Podle posledních zpráv ale mají hasiči požár v horách jihozápadně od Denveru, který zřejmě vznikl po nevydařeném vypalování porostu, pod kontrolou asi ze 45 procent, informovala o tom ve čtvrtek televize KKTV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám