Hlavní obsah

Muž chtěl odletět z Rumunska s medvědí tlapou v kufru

– Bukurešť • Aktualizováno
Novinky, Jakub Kynčl

Bezpečnostní pracovníci bukurešťského letiště se nestačili divit, když v kufru jednoho z pasažérů objevili část spodní končetiny. Číňan, který chtěl odletět z Rumunska do Itálie, měl ve svém zavazadle pozůstatky medvědí tlapy, které ostraha nejdříve mylně považovala za část lidského těla. Podle vyšetřovatelů byl podivný objekt v kufru odhalen při běžné kontrole.

Článek

"Prozkoumáváme nyní všechna možná vodítka," uvedli vyšetřovatelé a zdůraznili, že na místě byli vyjma policistů i kriminalisté. Za několik hodin pak ohlásili, že 53letý muž se snažil z Rumunska propašovat medvědí tlapu, což je trestný čin. Medvěd je totiž v zemi chráněný.

"Část spodní končetiny byla objevena hned při první bezpečnostní kontrole na letišti a majitel zavazadla byl na místě zadržen," uvedl krátce po nálezu mluvčí zpravodajské služby SRI Sorin Sava pro agenturu AFP.

Mnoho Rumunů si krátce po ohlášení tohoto případu vzpomnělo na 90. léta minulého století, kdy v tamější čínské komunitě docházelo k vraždám toho nejbrutálnějšího ražení. Oběti se tam tehdy vařily, rozsekávaly či drtily, aby je už nikdo nemohl identifikovat. Tentokrát naštěstí žádný člověk o život nepřišel.

Reklama

Výběr článků

Načítám