Hlavní obsah

Venku pobíhá slon, suše pronesl směrem k číšnici host

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cork

V úterý čekalo na obyvatele čtvrti Blackpool v irském Corku velké překvapení. Po parkovišti tam pobíhal 2,5tunový slon. Tento kuriózní incident zachytily kamery z kancelářských budov nedaleko cirkusu, odkud slon utekl.

BEZ KOMENTÁŘE: Uprchlý slon běhal po parkovišti u nákupního centra

 
Článek

Čtyřicetiletý slon indický, který se příznačně jmenuje Baby (Mládě), utekl z cirkusu před rušným nákupním centrem kolem páté hodiny odpoledne. Prolomil bariéru a běžel asi 200 metrů podél silnice směrem do nákupní zóny.

„Jeden ze zákazníků mi řekl, že venku pobíhá slon. Pomyslela jsem si své, protože den předtím tudy cirkus vedl slony na procházku v rámci reklamní kampaně. V to úterý ale slon opravdu utekl a sám běhal po okolí. Vedle něj pak bylo možné sledovat cirkusáky, kteří se o něj pravděpodobně starají,“ popsala komický incident Egle Vilumaiteová z místní kavárny.

„Ten slon však nebyl na pohled šťastný, podle mě vypadal navíc vystrašeně, protože byla zrovna rušná hodina a kolem jezdilo mnoho aut a všude postávali lidé. Šlo o krátký okamžik, trval asi jen tři až pět minut,“ dodala Vilumaiteová.

Zpátky u ošetřovatelů

Baby už je nyní zpátky v cirkuse a připravuje se na svá další představení. Během jeho útěku se naštěstí nikomu nic nestalo a podle ošetřovatele navíc ani nikoho neohrozil.

„Nebezpečí, tak se tomu nedá říkat, protože víme, že nežere lidi. To je nutné si uvědomit,“ uvedl pro agenturu Reuters ošetřovatel Joey Gartner.

Sloni patří do divočiny

Tento názor však má i své odpůrce. Sloni sice lidi nepojídají, zato jsou ale ohromní a mohou člověku byť i nechtěně ublížit. Navíc zaznívají hlasy ochránců zvířat, že by tato velká a povětšinou mírná stvoření vůbec neměla být držena v zajetí.

„Tohle by mělo být varování. Je jen otázkou času, kdy dojde k nějakým zraněním nebo dokonce smrti. Sloni jsou zvířata, která patří do divočiny, místo toho jsou ale drženi v zajetí v maringotkách a musí předvádět směšné kousky,“ uvedl pro Irish Times John Carmody, mluvčí skupiny pro práva zvířat ARAN.

Opravdu tedy zatoužil 40letý Baby po svobodě? Slona se bohužel nelze na skutečný důvod zeptat, podle ošetřovatelů si však jen nechtěl dát sprchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám