Hlavní obsah

Řidič se pohotově vyhnul srážce, s tahačem ale vyletěl šest metrů nad zem

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I-čchang

Dopravní kamery na dálnici v čínské provincii Chu-pej minulé úterý zachytily pohotový manévr. Řidič tahače s osobními vozy na korbě na poslední chvíli strhl své vozidlo z cesty, aby se vyhnul nehodě v zacpaném tunelu. Místo toho skončil s kabinou ve výšce šesti metrů.

BEZ KOMENTÁŘE: Náklaďák najel na stěnu tunelu a zůstal viset ve vzduchu

 
Článek

Řidičův manévr vynesl tahač se 14 osobními vozy na oblouk tunelu na dálnici nedaleko města I-čchang, kde se zasekl. Při pohledu na záběry kamer se však může zdát, že nešlo až tak o zodpovědné gesto.

Z rozsvícených brzdových světel ostatních aut je patrné, že zpomalovala, přesto kolem nich tahač v poměrně vysoké rychlosti prosvištěl. Okamžik před nehodou je navíc vidět, jak řidič převálcoval bariéry, které byly na cestu umístěny, aby upozornily na uzavřený dálniční pruh.

Na vině byly vadné brzdy

Policejní vyšetřování však odhalilo, že měl řidič problémy s brzdami. Během rychlé jízdy mu přestaly fungovat, proto přejel bariéry a tahač těsně před tunelem prudce strhl z cesty.

Tak jako tak se řidič s ohromným štěstím vyhnul děsivé řetězové srážce. Navíc se mu nic nestalo, i když úhybným manévrem výrazně poničil kabinu tahače. Krátce po nárazu i se spolujezdcem vylezli v pořádku ven.

Po šesti hodinách odklízecích prací se dopravní policii podařilo tahač sundat z oblouku tunelu a odtáhnout ho pryč z dálnice, uvedla čínská média.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám