Hlavní obsah

Westernové městečko plánuje obnovit popravy, chce tak přilákat turisty

Novinky, Markéta Klánská
Medora

Jsou města, která z velké části živí turistický ruch. Proto se asi nelze divit, že dělají vše proto, aby z nich turisté nemizeli. Starosta jednoho amerického městečka v Severní Dakotě se dokonce rozhodl na svém pozemku postavit šibenici. Chce na ní pořádat sehrané popravy.

Foto: Profimedia.cz

Starosta amerického městečka chce přilákat turisty na představení s popravou. Ilustrační foto

Článek

Devětačtyřicetiletý Doug Ellison už požádal městskou komisi pro plánování a územní rozdělení o povolení k vybudování této netradiční turistické atrakce. Ve své žádosti také uvedl, že do připravované šibenice bude vsazovat svůj vlastní krk.

„Záležitost nebyla na programu schůze, trochu je to tedy udivilo. Následovalo asi pět vteřin hrobového ticha. Myslím, že si zprvu mysleli, že žertuju,“ popsal starosta města Ellison chvíli, kdy přednesl návrh komisi.

Rozhodnutí by mělo na základě hlasování padnout příští měsíc.

Přestřelka, soud a poprava

„Představuji si, že sehrajeme střelbu. Během ní někoho na ulici zastřelím, proběhne se mnou soud a bude následovat poprava. Vše by se mělo odehrát asi v průběhu 20 minut. Jakmile by totiž bylo představení delší, turisté by ztratili zájem,“ vysvětlil Ellison.

Veškeré vybavení, které je třeba k vybudování šibenice, by mělo podle deníku Daily Telegraph město získat od dodavatele triků pro filmový průmysl. Pro větší bezpečnost navíc oběšenec bude mít pod oblečením speciální postroj, který zmírní pád.

„Provaz je pouhá rekvizita. Nehrozí tedy nebezpečí, že by se mi mohl zlomit vaz,“ dodal starosta městečka, které má asi jen 100 obyvatel.

Western a národní park

Medora byla založena v roce 1883 a nyní žije převážně z turistického ruchu. Mezi hlavní místní atrakce patří lovecké sídlo z 19. století Chateau de Mores a každoroční muzikálová produkce Medora Musical zaměřená na western. Město se navíc nachází na hranici národního parku Theodore Roosevelt National Park.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám