Hlavní obsah

Spartakiáda po mexicku: tisíce žen se kroutily jako jedna

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexico City

Občané, ale zejména občanky velkoměsta Mexico City si v neděli ráno přivstali a šli cvičit. Nešlo však o cvičení ledajaké, v mexické metropoli totiž překonávali světový rekord v největší lekci zumby.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přes 6600 lidí na jednom místě cvičilo zumbuVideo: Reuters

 
Článek

Na slavném náměstí Zocalo Square se sešel dav, který čítal tisíce lidí, v naprosté většině žen. Obří uskupení se tam sešlo na masivní lekci zumby a všichni předváděli své nejlepší pohyby ve snaze zapsat do světové knihy rekordů co nejstylověji.

Podle zástupkyně Guinnessovy knihy rekordů Johanny Hesslingové se na místě sešlo celkem 6633 lidí, kteří společně úspěšně ustavili nový rekord. Zatím sice ještě nebylo co překonávat, zástupci knihy rekordů však určili, že aby stál obdobný rekord za zaznamenání, musí na jednom místě tančit minimálně 2013 osob.

"To číslo, které jsme stanovili, bylo opravdu pokořeno až dnes. Úspěšně a stylově," dodala Hesslingová s tím, že organizátoři věří, že se účastníci světového rekordu budou držet aktivního životního stylu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám