Hlavní obsah

Blondýna řeší, kolik mil ujede auto jedoucí rychlostí 80 mil za hodinu

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

USA

Na dlouhých cestách autem se často stává, že lidé hrají různé hry, aby se něčím zabavili. Třiadvacetiletý Travis Chambers tak položil během jízdy z Utahu do Idaha své o dva roky mladší manželce Chelsee otázku: Za jak dlouho ujede auto jedoucí rychlostí 80 mil za hodinu (zhruba 130 km/h) 80 mil? Netušil, jaký to bude pro jeho drahou polovičku problém.

Blondýna řeší, kolik mil ujede auto jedoucí rychlostí 80 mil za hodinu

 
Článek

Poté, co otázku vyslovil, se místo rychlé odpovědi dočkal složitého počítání. Blondýna začala matematickou úlohu řešit přes otáčky pneumatik a rychlost, za kterou ona uběhne jednu míli, informoval server abcnews.go.com.

„Když já uběhnu míli za devět minut, pak.. Ale to nejsem ve formě. Když ale ve formě jsem, tak to mám asi za sedm minut. Ale to jsem opravdu ve skvostné kondici,“ snažila se přijít na odpověď Chelsea.

I přesto, že ji evidentně se bavící manžel několikrát upozornil, aby se zamyslela nad termínem „míle za hodinu“, žena počítala příklad dlouhé minuty. Nakonec se, možná trochu překvapivě, téměř trefila. „Potrvá to asi 58 minut.“

Téměř pětiminutové video vzniklo už v prosinci loňského roku, když jel pár navštívit před Vánocemi příbuzné. Chelsea, stejně tak jako její manžel, studuje na univerzitě v Loganu, a den předtím se celou noc učila na závěrečnou zkoušku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám