Hlavní obsah

Hasič při zásahu natočil, do jakého nebezpečí se vrhá ve své práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že povolání hasiče je riskantní prací, která vyžaduje nutnou dávku odvahy, není pochyb. Britský hasič se rozhodl zprostředkovat laikům na vlastní oči, jaký obrázek se mu naskytne pokaždé, když vkročí do hořícího domu.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasič natočil dechberoucí video na kameru umístěnou na helmě

 
Článek

Britský hasič, který na internetu neuvádí své jméno, si umístil kameru přímo na vrchol helmy. Během jednoho ze zásahů v hořícím dvouposchoďovém domu tak vznikla nahrávka, při jejímž sledování leckomu tuhne krev v žilách. Divák totiž přesně vidí, jakým ohnivým peklem hasiči v práci prochází.

Skupina hasičů na videu vstupuje do domu a bez váhání míří do druhého patra, které pohlcují plameny. Ty šlehají ze všech stran. Jak uvádí Daily Mail, teplota na místě může dosahovat více než 300 stupňů Celsia. Velký žár zároveň znesnadňuje požárníkům situaci i proto, že způsobuje rozpadání zdí. Orientaci v prostoru navíc komplikuje kouř. Několikrát je na videu vidět, jak zcela pohltí objektiv, zrovna tak zatěmňuje i výhled hasičům.

Vyzkoušet si virtuálně projít hořící dům můžete díky videu i vy. Záběry natočil hasič v půlce března a sám je umístil na internet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám