Hlavní obsah

Kočka Sugar přežila zázrakem pád z 19. patra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Záchranáři ji označili za "zázračnou kočku". Jmenuje se Sugar, je celá bílá, neslyší - ale zato měla velké štěstí, když tento týden přežila pád z okna bytu své majitelky v 19. podlaží výškové budovy v Bostonu.

Foto: ČTK

Sugar po letu.

Článek

Majitelka kočky Brittany Kirková prý věří na staré rčení, podle nějž mají devět životů. "Myslím, že Sugar teď jeden nebo dva... a možná osm z nich použila," řekla Kirková, která přežití svého miláčka zařadila mezi svatební dary, protože k pádu došlo jen den před její svatbou.

Měla jen malý škrábanec

Když Sugar, která naštěstí dopadla na kousek trávníku a mulčovaného záhonu, vyšetřili záchranáři, zjistili, že má jen malý škrábanec, ale žádné zlomeniny, žádné tržné rány a žádné vážné zranění. Výšku pádu přitom odhadli na 45 až 60 metrů.

Podle jejich slov mají ale překvapivě kočky větší šanci přežít, když je jejich pád z větší výšky než devět podlaží. "Dokážou se uvolnit, rozprostřít do pozice, jakou zaujímá například veverka při skoku s roztaženýma nohama, a to zbrzdí jejich pád," uvedl záchranář Brian O'Connor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám