Hlavní obsah

Vyhráli jste miliardy, sdělila omylem dánská loterijní společnost 300 lidem

Kodaň

Dánská loterijní společnost Danske Spil na nějakou chvíli poskytla 300 sázejícím iluzi, že se z nich stali mnohonásobní miliardáři. Omylem jim totiž zaslala e-mail oznamující výhru v ohromující výši. Skutečnou částku jim sdělila až později. Někteří už ale mezitím začali spřádat představy o tom, jak s pohádkovým bohatstvím naloží, informovala dnes agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Tři stovky lidí uvěřily, že se z nich stali boháči, když jim loterie elektronickou poštou blahopřála k vítězství, připustil ve čtvrtek mluvčí loterijní společnosti Thomas Rörsig.

"Tři stovky našich sázejících, kteří vyhráli v lotu, Kenu a dalších hrách, dostali zprávu se sdělením, že vyhráli sumu v řádu miliard. Ale nevyhráli tolik... Určitě jsme je velmi zarmoutili. Teď jsme jim napsali, kolik vyhráli doopravdy," řekl Rörsig.

Sázející Flemming Dahl byl odpoledne "miliardářem hodinu a půl" po otevření e-mailu, jenž mu sliboval výhru ve výši 28 miliard dánských korun (přes 93 miliard korun českých), informoval server Nordjyske.dk.

"Mé srdce poskočilo a já jsem začal pomýšlet na všechny ty věci, které si za ty peníze pořídím. Vydat se na cesty s rodinou, koupit si nový dům, nový vůz...," zasnil se sázející.

"Někteří byli rozčarovaní a jiní vzteklí, což chápu, ale většina to přijala klidně," řekl o vystřízlivění sázejících Rörsig.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám