Hlavní obsah

Rozzlobený ženich zapálil po 20 dvojitých vodkách hrad, kde byl oddán

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tarporley

Rozzlobený ženich Max Kay v loňském roce vypálil krásný hradní hotel. Soud ho nyní odsoudil na šest let odnětí svobody a vnesl do případu jasno. Ženich budovu zapálil kvůli finančním potížím, svatbu si na tak luxusním místě prakticky vůbec nemohl dovolit.

Foto: http://www.peckfortoncastle.co.uk

Peckforton Castle

Článek

Na svou svatbu asi nebude Max Kay z Liverpoolu vzpomínat v dobrém. Neunesl tlak, který na sebe vzal uspořádáním honosné svatby v hradním hotelu Peckforton nedaleko Tarporley v hrabství Cheshire a budovu v alkoholovém opojení zapálil. Zatímco jeho žena a mnozí další svatebčané už spali, po 20 dvojitých vodkách zapalovačem zapálil záclonu v jedné místnosti a odešel. V budově nakonec vznikla škoda ve výši 5,4 miliónu liber, tedy asi 160,5 miliónu korun.

Při požáru muselo být evakuováno celkem 117 osob, včetně 13 dětí. Za svůj čin byl Kay ve středu odsouzen k šesti letům odnětí svobody poté, co byl uznán vinným ze žhářství, které bylo navíc riskantní vzhledem k množství lidí, které bylo plameny ohroženo.

Oheň vypukl v jednom z křídel hradu okolo páté hodiny ranní 19. června minulého roku. Otec čtyř dětí se podle výpovědí pohádal se zaměstnanci a vlastníky hotelu kvůli penězům. Nelíbil se mu účet na zhruba 30 000 liber, tedy bezmála 900 tisíc korun. Vzhledem k nepříznivé finanční situaci si ale podobně honosnou svatbu vůbec nemohl dovolit. Kamery ho poté zachytily, jak vchází do jinak opuštěné místnosti a později z ní vychází. Právě zde požár začal.

Chtěl ukázat všem, že na to má

Kay chtěl údajně zapůsobit na přátele a rodinu, ačkoliv byl pod enormním finančním tlakem a jeho podnikání mělo obrovské potíže. Majitelé hotelu ho uháněli o platby, a on se proto v opilosti rozhodl pomstít za to, že mu tři dny před svatbou hrozili jejím zrušením. Činili tak proto, že jim stále dlužil polovinu sumy.

"Je zázrak, že nikdo nepřišel k vážné úhoně či dokonce nezahynul následkem vašich činů. Celý tento případ má složité pozadí, jehož základem je, zdá se, vaše ego. Vzhledem k tomu, že jste nedávno odvrátil bankrot, byla svatba v této cenové relaci výrazně vzdálena tomu, co jste si mohl aktuálně dovolit," uvedl na adresu odsouzeného muže soudce.

Reklama

Výběr článků

Načítám