Hlavní obsah

Surfař spadl přímo na útočícího žraloka, vyvázl jen s kousnutím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brisbane

Štěstí v neštěstí měl v úterý odpoledne dvacetiletý australský surfař, který ve vlnách u Zlatého pobřeží spadl ze svého prkna a přistál přímo na žralokovi, který na něj zaútočil. Mladík vyvázl jen se dvěma kousanci na noze.

Australský surfař spadl přímo na útočícího žraloka, vyvázl jen s poraněnou nohouVideo: news.ninemsn.com

 
Článek

Ačkoli měl Billy O'Leary poškozenou Achillovu šlachu a servané maso na kost, povedlo se mu doplavat na pláž Nobby, kde už přátelé zavolali záchranku, informoval o tom ve středu australský tisk.

V době útoku byl 20letý O'Leary ve vlnách se svým nejlepším přítelem Tyson Kolkkou. Jak sám uvedl, oba se zrovna chystali na vlnu, žralok tedy stejně tak mohl zaútočit i na Kolkku.

"Byl jsem zkrátka ve špatnou chvíli na špatném místě. Mohlo se to stát komukoli,“ řekl zraněný Australan v rozhovoru s Joelem Scottem, kameramanem televize Channel Nine.

Žraloci útočí jen zřídka

Podle záchranářů šlo patrně o žraloka bělavého, který je známý také jako žralok býčí (Carcharhinus leucas). Ten patří mezi agresivnější druhy útočící i na člověka. Voda ale byla zakalená, a tak druh žraloka nebylo možné s jistotou potvrdit.

Žraloci se ve vodách kolem Austrálie vyskytují běžně, ale smrtelné útoky jsou poměrně řídké. Za posledních 22 let tu žraloci zabili jen 27 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám