Hlavní obsah

Adeptka na nejošklivější kočku vypadá jako zlý gremlin

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biškek

Asi jen málokdo by se chtěl chlubit kočkou, která nápadně připomíná zlověstné postavičky z filmu Gremlins. Přesto byly o tomto víkendu na výstavě koček v hlavním městě Kyrgyzstánu podobné exempláře k vidění.

Foto: Profimedia.cz

Nešťastný výraz, temné oči a žádná srst, tak vypadá adept na nejošklivější kočku

Článek

Uplynulý víkend byl v Biškeku zasvěcen kočkám. S majiteli a majitelkami z Kyrgyzstánu, Uzbekistánu a Kazachstánu se jich sešlo na sto. Ačkoli šlo o výstavu, některé zvířecí exemlpáře podle deníku Daily Mail připomínaly spíše zlé postavičky z filmu Gremlins, který ovládl kina v roce 1984.

Ukázka z filmu Gremlins

Asi největší údiv sklidila bezsrstá kočka, která soudě podle fotografií nedokázala skrývat svou nelibost. Její hrozivý výraz s vyceněnými zuby a krvavě červeným jazykem ještě umocnily temné oči, špičaté nastražené uši a vrásky na holé kůži. Na kráse kočce nepřidal ani podivný obleček od hrdé majitelky.

Foto: Profimedia.cz

Podivný obleček kočce plemene donský sphynx rozhodně na kráse nepřidal

Navzdory poněkud nešťastnému vzezření jsou však kočky plemene donský sphynx milující, nesmírně přítulné, nenáročné a také velmi inteligentní. Uvádějí to alespoň chovatelé plemene, které se poprvé objevilo v roce 1987 v Rostově na Donu v Rusku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám