Hlavní obsah

Zloděj chtěl s pistolkou vykrást banku, kamery jeho trapný čin natočily

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nan-tchung

V minulém týdnu se muž se zbraní v ruce pokusil vykrást banku v čínském městě Nan-tchung. Počínal si však jako amatér a ze záznamu bezpečnostní kamery v objektu nelze přehlédnout jeho nervozitu. Místo, aby tak vítězně odkráčel s penězi, skončil během 12 minut v rukou policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery zachytily zpackanou loupež v banceVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Osmačtyřicetiletý muž se ve středu 7. března v dopoledních hodinách vydal do banky v Nan-tchungu, který se nachází v provincii Ťiang-su na východě Číny. Se zbraní v ruce se u zaměstnanců dožadoval jednoho miliónu čínských jüanů (2 959 000 korun).

Ačkoli se od samého začátku choval nejistě, zdálo se, že by mu mohla loupež vyjít. Pak ale nečekaně vypadl na zem zásobník ze zbraně. Jeden ze svědků přepadení zjistil, že jde nejspíš jen o atrapu pistole, a tak inicioval hromadný úprk.

Klienti banky utekli hlavním vchodem a podezřelého muže zanechali za sebou. Chvilkového zmatku využil jeden ze zaměstnanců peněžního ústavu a spustil alarm.

Během 12 minut bylo po všem

„Byl vyděšený, rychle vyšel ven a nasedl do auta,“ popsal jednání podezřelého vrátný banky, který si pohotově zapsal mužovu poznávací značku a nahlásil ji policii.

Krátce nato spatřil tmavé auto podezřelého policista, který byl zrovna poblíž na hlídce. Okamžitě donutil řidiče, aby zastavil.

„Když jsem otevřel dveře vozu, našel jsem na místě spolujezdce zbraň,“ řekl policista Chung-ping Chuang.

Nakonec se podle agentury Reuters ukázalo, že šlo opravdu o falešnou zbraň. Podezřelému jménem Š' však nepomohl fakt, že měl v autě také skutečný nůž. Policie 48letého muže zatkla a nyní jeho případ vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám