Hlavní obsah

Chlapci koukalo z těla jako vetřelec jeho parazitující dvojče

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charbin

Mladým rodičům z provincie Chej-lung-ťiang na severovýchodě Číny se před dvěma měsíci narodil chlapeček. Radost jim ale pokazilo parazitující dvojče, které jejich synovi vykukovalo z břicha. V úterý malý Č'-po Šen podstoupil operaci, při které mu lékaři částečně vyvinutého sourozence z těla odstranili.

Lékaři v Číně úspěšně odoperovali malému chlapci z těla parazitující dvojčeVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Čtyři končetiny, hýždě a genitálie, to jsou části lidského těla, které měl malý Č'-po přirostlé ke svému břichu. V matčině děloze totiž došlo k nesprávnému vývoji a dvě embrya částečně splynula v jedno. Zatímco Č'-po v tomto boji zvítězil a vyvinul se úplně, jeho dvojče vyrostlo jen zčásti.

Mladé rodiče z malé obce v provincii Chej-lung-ťiang pohled na jejich zohyzděného potomka šokoval. Velmi záhy si k němu ale vytvořili pouto a byli připraveni odhodlaně čelit všem rizikům, kterým byl jejich syn vystaven.

„Mí příbuzní a sousedé nás přemlouvali, abychom se toho dítěte vzdali. Báli se, že mu kvůli nedostatku financí nebudeme moci dopřát nutnou operaci. Já jsem ale pevně přesvědčený, že to miminko k nám patří. Je tak roztomilé a nemá v podstatě žádné další problémy, takže bychom ho zkrátka nemohli opustit,“ řekl čínské televizi CCTV chlapcův otec Fu Šen.

Lékařská pomoc i finanční dary

Mnoho obyvatel provincie se nad rodiči, kteří pro svého potomka byli připraveni udělat maximum, slitovalo a darovalo jim peníze. Pomohli jim tak čelit obtížné situaci.

Na záchraně dítěte ale pracovali především lékaři z nemocnice v Charbinu. Po mnoha dnech diskuzí se nakonec shodli na plánu operace a toto úterý ráno se pustili do práce.

„Zákrok komplikovala vrozená srdeční vada jinak zdravého chlapce. Parazitující dvojče jsme z jeho těla ale úspěšně odstranili. Teď musíme ještě provést nutný zákrok na jeho srdci,“ řekl Chung-jü Liou, přednosta kliniky kardiochirurgie v charbinské nemocnici.

Podle lékařů má dítě, které bylo po náročném dvouhodinovém výkonu převezeno na jednotku intenzívní péče, velké šance na přežití. Srdeční vada mu ale ještě bude působit určité obtíže. Další chirurgický zákrok je tak podle nich nevyhnutelný a bude následovat, jakmile bude stav dítěte stabilní.

Jiný případ

Snad Č'-po přežije stejně jako tříletý Isbac Pacunda z Peru, kterému lékaři z těla vyoperovali parazitující dvojče počátkem února letošního roku. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tohle parazitující dvojče měl v břiše tříletý chlapecVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám