Hlavní obsah

Lékař natočil extrémní jízdu ve ferarri a dal ji na internet. Hrozí mu šest let

– Okawa
Novinky, Jakub Herzán

Japonský doktor čelí pokutě za překročení rychlosti se svým sportovním vozem Ferrari 458 Italia. Svou „extrémní“ jízdu totiž nahrál a záznam umístil na internet. Policii na záznam padesátiletého lékaře z Okawi upozornil tip, hrozí mu i pobyt ve vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Japonec nahrál divokou jízdu ve Ferrari na internet

 
Článek

Lékaře, který se podle nahrávky zcela jasně řítí vysokou rychlostí po dálnici a pobřežních silnicích v jižním Japonsku, zatkla policie minulý týden. Podle japonských novin Mainichi Daily News muž tvrdil, že mu šlo pouze o natočení propagačního videa vozu Ferrari 458 Italia.

Policie se snaží určit rychlost vozu na základě vzdálenosti a času, za který vůz projel kolem objektů na nahrávce. Řidič, který měl podle policie svést i menší závod s bílým vozem Porsche, může dostat až šest měsíců vězení.

Podobní hazardéři se vyskytují i v Česku. Bezmála dvousetkilometrovou rychlostí se na konci minulého roku řítil 45letý řidič po silnici č. I/21 v úseku mezi Velkou Hleďsebí a Starou Vodou na Chebsku, kde je povolena maximální rychlost 90 km/h. Řidič vozu Porsche Cayenne překročil povolenou rychlost o 100 km/h.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám