Hlavní obsah

Letuška dostala na palubě hysterický záchvat, že letadlo spadne

– USA
Novinky, Zuzana Křesťanová

O pořádný rozruch se postarala letuška při pátečním letu společnosti American Airlines z Dalasu do Chicaga. Těsně před startem totiž začala křičet do palubního mikrofonu, že letadlo má technické potíže a že může spadnout. Hysterickou ženu nakonec vyvedla policie a letadlo odletělo s téměř jeden a půl hodinovým zpožděním, informovala agentura Reuters.

Hysterická letuška křičela do mikrofonu, že letadlo může spadnoutVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Celý incident se odehrál na mezinárodním letišti Dallas-Fort Worth. Krátce před startem se z interkomu ozvalo podivné hlášení letušky.

„Říkala něco jako, že letadlo se musí vrátit, že má mechanické potíže. V tom okamžiku začali všichni vzdychat. Byly jsme frustrovaní, protože jsme si mysleli, že letadlo se bude muset opravit,“ popsala nepříjemný zážitek cestující Bethany Christakosová. Kromě toho prý letuška mluvila i o tom, že ztratila přátele při teroristických útocích 11. září 2001.

Jiná letuška se snažila cestující uklidnit a ubezpečit, že je vše v pořádku. Její kolegyně ale trvala na svém. „Když řekla: Nejsem zodpovědná za to, až toto letadlo havaruje, tak začali všichni vyšilovat,“ upřesnila Christakosová.

Členové posádky se spolu s pasažéry snažili letušku uklidnit. Zároveň se pilot s letounem vrátil zpět k bráně. Tam si ji převzala policie spolu s agenty FBI. Ženu pak převezli k psychiatrickému vyšetření, dva lidé z palubního personálu byli ošetřeni v nemocnici.

S novou posádkou letadlo odstartovalo se zpožděním několika desítek minut. Jako odškodné se prý podávaly zdarma všechny nápoje, uvedli po příletu pasažéři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám