Hlavní obsah

Mladík terorizoval vesnici sněhovými koulemi, teď má zákaz čímkoli házet

– Copthorne
Novinky, Markéta Klánská

Posledních šest měsíců obyvatele britské vesnice Copthorne terorizoval 17letý uličník, který po nich a jejich domech házel sněhové koule. Jako vůdce gangu však stanul před soudem a za své chování si vysloužil trest.

Foto: Profimedia.cz

Sedmnáctiletý mladík házel po sousedech sněhové koule, teď nesmí házet vůbec ničím. Ilustrační foto.

Článek

Jedenáct lidí před soudem v Sussexu vypovědělo, že po nich Kean Lamb házel sněhové koule. K výtržnostem prý využil každé příležitosti a dokonce vedl celý gang výtržníků.

Jeho klukovinám však byla učiněna přítrž. Minulý týden si vyslechl od smírčího soudce, že následující dva roky nesmí ničím házet, ani k tomu ponoukat jiné lidi. Jedinou výjimkou jsou organizované sportovní aktivity, do kterých se může zapojit.

Z výtržníka beránkem

Možná se z mladíka skutečně stane beránek, jak už napovídá samotné jeho jméno Lamb. Podle rozhodnutí soudu se totiž nesmí ani stýkat se členy svého gangu a při jednání s obyvateli Copthornu se musí vyhnout jakékoli agresi, vyhrožování a urážkám.

„Lamb byl trnem v oku místní komunity už dlouhou dobu. Často se dostal do střetu s policií, která proti němu byla bezmocná. Trest za jeho asociální chování byl nakonec nevyhnutelný. Snad to bude pro tohoto mladíka znamenat obrat k lepšímu,“ uvedl pro deník Daily Mail seržant Graeme Prentice z policie v Copthornu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám