Hlavní obsah

Děsivá upíří žena je ve skutečnosti oddanou matkou čtyř dětí

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Guadalajara

Šestatřicetiletá Maria José Cristernová proslula po Mexiku a celém světě jako „upíří žena“. Její tělo je pokryto tetováním a piercingem, nechybí ani ocelové rohy pod kůží na hlavě a implantáty připomínající upíří zuby. Přesto tato žena odhalila, že žije v podstatě normální život, je úspěšná podnikatelka a ještě se stará o manžela a vychovává čtyři děti.

Mexická upírka prý žije jako každá jiná ženaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Cristernová, která pochází z hluboce věřící katolické rodiny, původně pracovala jako advokátka. Po letech domácího týrání, kterému musela během prvního manželství čelit, pak ale objevila způsob, jak se prostřednictvím vlastního těla vyjádřit. Nyní se touto cestou snaží pomáhat ostatním.

„Vše, co jsem udělala, bylo přenesení vnitřních pocitů ven. Byla jsem taková vždycky, ale bránil mi v tom strach více než cokoli jiného. Strach z toho, že by se to nemuselo mému exmanželovi líbit, nebo strach z psychického týrání. Pak jsem se ale najednou mohla opět nadechnout stejně jako každá žena, která ráno vstane a může si dát kávu beze strachu, že ji někdo chytne pod krkem,“ popsala své pocity pro agenturu Reuters Cristernová.

Poselství a pomoc druhým

Nedílnou součást její "image znovuzrození" tvoří čtyři zubní implantáty, které z Cristernové dělají právě „upíří ženu“. Přehlédnout ale nelze ani titanové rohy, které má voperované pod kůží na čele.

„Zpočátku se lidé zajímali o můj vzhled, protože byl drsný, přitahoval pozornost a vypadal nevšedně. Já ale prostřednictvím svého zevnějšku vysílám poselství. Nemohu sice změnit myšlení celého světa, jsem ale vždy připravena pomoct lidem, kteří to opravdu potřebují,“ dodala Cristernová.

Šestatřicetiletá Mexičanka tedy neúnavně obhajuje oběti domácího týrání. Kromě toho úspěšně podniká, vede obchod s oblečením, šperky a k tomu ještě tetovací salón. A v neposlední řadě je již osmým rokem oddanou matkou a manželkou.

Jako každá jiná žena

„Můj běžný den vypadá tak, že vstanu brzy, odvedu děti do školy a udělám manželovi snídani. Myslím, že je to stejné u všech žen v domácnosti po celém světě. Potom se začnu věnovat svým pracovním aktivitám. Odpoledne se pak musím z obchodu dostat domů, abych pomohla dětem s úkoly a nakrmila všechny domácí mazlíčky. Také se pokouším trochu malovat,“ popsala svůj normální život v nevšedním těle Cristernová.

BEZ KOMENTÁŘE: Vampíří žena se nechala odlít z vosku

Počátkem tohoto roku se „upíří žena“ stala oficiálním hostem na mezinárodních tetovacích veletrzích v Kolumbii a Venezuele. V září loňského roku zase Cristernová cestovala do Orlanda na Floridě. Tam si v uměleckém studiu pořadu plného kuriozit „Ripley´s Believe it or not“ nechala zhotovit voskové odlitky, ze kterých by se měly stát její repliky pro Ripleyho muzea po celém světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám