Hlavní obsah

Muž se připletl do pouliční přestřelky, vše natočil

– Stockholm
Novinky, Markéta Klánská

V úterý odpoledne bylo v ulicích švédského Stockholmu opravdu rušno. Ozbrojené přepadení zlatnictví se lupičům nevydařilo a přestřelka s policií se přenesla do ulic. Jeden náhodný kolemjdoucí se k tomu připletl a vše natočil na kameru.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž se zapletl na pouliční přestřelky, s mobilem v ruce ji natočilVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Alarm zlatnictví ve čtvrti Östermalm spustil poplach krátce po druhé hodině odpoledne. O šest minut později už na místo dorazila policie. Zaměstnanci obchodu se šperky mezitím pohotově aktivovali bezpečnostní mechanismus, čímž uzamkli vchodové dveře a všechny tři zloděje uvěznili uvnitř. Dvěma z nich se ale podařilo utéct na ulici, kde už na ně čekala policie.

Začala přestřelka, při které padlo podle švédského deníku Aftonbladet asi 15 výstřelů. Zloděje v tmavém oblečení, černých brýlích a kloboucích se ale nakonec přece jenom podařilo zatknout.

Drama se šťastným koncem

Podle mluvčího stockholmské policie Ulfa Lundgrena naštěstí nebyl při incidentu nikdo zraněn. Dokonce ani Mikael Koff, který se do přestřelky připletl a vše natáčel s mobilem v ruce.

"Je strašné, co se stalo. Nikdo u nás naštěstí nebyl zraněn, někteří lidé ovšem utrpěli šok," řekl vedoucí místní posilovny, kam zabloudilo deset projektilů.

BEZ KOMENTÁŘE: Zatýkání aktérů přestřelky natočil muž z okna bytu

Střelba, která se rozléhala celou čtvrtí, nenechala v klidu ani obyvatele domů v ulici. Podle 29letého novináře Emanuela Karlstena byl v mnoha oknech někdo připraven s mobilem, aby mohl podat svědectví. Jedno z videí natočil například i Joel Pallvik, který ho ještě ten den zveřejnil na internetu.

Policie případ nyní dále vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám