Hlavní obsah

Mladík při uklízení pokoje našel tiket s výhrou 1,6 miliónu

Novinky, Markéta Klánská
Penicuik

Uklízení rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější činnosti náctiletých. Devatenáctiletému Skotovi se ale nakonec úklid jeho pokoje opravdu hodně vyplatil. Našel totiž loterijní tiket, který mu zajistil výhru ve výši téměř 53 000 liber (1 583 000 korun).

Student našel při úklidu pokoje vítězný tiket do loterieVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Ryan Kitching z Penicuiku ve Skotsku se téměř po dvou týdnech přemlouvání konečně pustil do úklidu a ke svému velkému překvapení našel přímo poklad.

„Ten den jsem se vrátil z posilovny a ve volné chvilce začal rychle uklízet. Přitom na mě vypadlo několik loterijních tiketů, asi tak deset nebo dvanáct. Chtěl jsem je vyhodit do koše, dokud jsem se nepodíval na datum. Pomyslel jsem si, že je schovám a odnesu zpátky do obchodu na překontrolování. Přesně to jsem naštěstí udělal,“ uvedl pro agenturu Reuters Kitching.

Dovolená pro rodiče, část auta pro bratra

Jeden z tiketů, které mladík zakoupil 8. února, měl pět výherních čísel a bonus. Jeho hodnota tak vystoupala přesně na 52 981 liber (1 582 000 korun). Kitching okamžitě věděl, co s nečekaně nabytým bohatstvím podnikne.

„Mým rodičům dopřeju pěknou dovolenou a mladšímu bratrovi, který se brzy začne učit řídit, dám zálohu na auto,“ řekl s jistotou 19letý Skot, podle kterého přišla výhra přesně v ten správný čas. Peníze ho prý zajistí "na celý život" a připraví mu pohodlnější cestu k budoucnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám