Hlavní obsah

Mladičká Íránka se nebojí zpívat západní písně a je opravdu dobrá

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teherán

Na internetu se objevil zdánlivě obyčejný klip, na kterém se náctiletá dívka směje s kamarádkami a připravuje se ukázat světu svou verzi hitu od úspěšné zpěvačky Adele. Třináctiletá Tara Salahiová je ovšem z Teheránu, kde ženy stále nesmí veřejně zpívat. Přesto svůj hlas nijak neomezovala a písničkou „Someone like you“ napodobila svůj idol skutečně přesvědčivě.

BEZ KOMENTÁŘE: Třináctiletá Íránka dokonale nazpívala hit od zpěvačky Adele

 
Článek

Navzdory svému nízkému věku předvedla Tara překvapivě silný hlas. Její klip, ze kterého až běhá mráz po zádech, je ale pozoruhodný také proto, že Tara pochází z Íránu. V této zemi mají totiž ženy zakázáno zpívat na veřejnosti již od islámské revoluce v roce 1979.

Podle znalce mezinárodních poměrů tak její představení mezi kamarády symbolizuje odvážnou rebelii proti íránské vládě. Massoud Hayoun, který pravidelně přispívá do amerického magazínu The Atlantic, dále uvedl, že Tara je nepochybně součástí mnohem většího undergroundového hudebního hnutí. To má podle jeho slov vzdorovat íránským restrikcím proti ženám a západní hudbě.

Žádná politika, jen velký talent

Uživatel, který koncem minulého týdne nahrál video na internet, však později ujistil všechny diváky klipu, že Tařino vystoupení nemá žádný politický význam. Údajně se nebezpečí nevystavila a nehrozí jí tak ani trest, jak se mnozí uživatelé internetu obávali.

Ať už to je ve skutečnosti jakkoli, talent mladé dívky, která podle deníku Daily Mail zřejmě všude uvádí falešné jméno, nelze přehlédnout. Dokazuje to i fakt, že si během krátké doby získala mezinárodní publikum. Ohlasy jsou převážně pozitivní. Tara za ně všem poděkovala a dokonce odkázala na další videa.

Adele: Someone Like You

Možná se jednou proslaví stejně jako její 23letá oblíbenkyně Adele z Velké Británie, která letos na předávání cen Grammy získala hned šest gramofonků, čímž se zapsala i do Guinnessovy knihy rekordů. Díky svému prozatím poslednímu albu "21" se tak může pochlubit titulem "žena, která během jednoho večera dostala nejvíce cen Grammy".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám