Hlavní obsah

Odvážlivci se ponořili do jezera s osmi milióny medúz

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plavání s delfíny není v dnešní době nic neobvyklého, ovšem plavání mezi několika milióny medúz, to je něco zcela jiný zážitek. Fotograf a kameraman Kevin Davidson si tento zážitek vyzkoušel na vlastní kůži se skupinkou turistů v Jezeře medúz a vše řádně zdokumentoval.

BEZ KOMENTÁŘE: Plavali v jezeře s osmi milióny medúzVideo: vimeo.com

 
Článek

Jezero se nachází na území ostrovní Palauské republiky, zhruba 500 km od Filipín. I přes fakt, že se v něm nachází na osm miliónů medúz, nebyl Davidson v ohrožení života. V průběhu času totiž živočichům v jezeře téměř vymizela jejich schopnost člověka, a nejen jeho, velmi nepříjemně popálit.

„Lidé z okolí se koupání v jezeře bojí, ale je to zcela zbytečné. Medúzy v jezeře se vyvinuly do vlastního poddruhu a vzhledem k faktu, že nemají přirozeného nepřítele, ztrácí svou žahavou schopnost,“ říká Kevin Davidson.

Koupání v Jezeře medúz je podle něj zážitkem na celý život. "Těžko se to popisuje. Jako byste se koupali v naprostém tichu v miliónech měkkých želé kuliček,“ dodává Kevin

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám