Hlavní obsah

Žena má v plíci 44 let rtuťový teploměr

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několikrát do roka se objeví zprávy o kuriózních předmětech, které se léta ukrývaly v lidském těle. Často jsou to hřebíky a jiné ostré předměty, jež se do těla dostaly nějakou neopatrností a nešikovností. V Číně nyní zaznamenali kuriózní případ, když jedné ženě našli v plíci teploměr, který měla v těle zřejmě 44 let. Jen zázrakem neskončil případ tragédií.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Číňanka měla v plíci 44 let uvízlý teploměrVideo: Reuters

 
Článek

Zdá se, že žena, kterou lékaři identifikovali pouze jako Liou, žila v relativním souladu s teploměrem v plíci po 44 dlouhých let. Teprve nyní ji začala trápit bolest na hrudníku, a tak vyhledala pomoc lékařů. Ti takřka okamžitě objevili podivný pěticentimetrový objekt v její levé plíci.

Lékaři nedokázali s určitostí říci, co za objekt se v těle Liou nachází, ona si však myslí, že jde o teploměr, který spolkla, když jí bylo 12 let.

"Řekla nám, že měla ve svých 12 letech horečku a rodiče jí dali teploměr do úst, aby jí změřili teplotu. Ona jej ale spolkla," uvedla sousedka ženy, která si vybavuje, že její rodina byla příliš chudá na to, aby mohla nechat dceru operovat a nechat jí teploměr z těla vyndat.

Lékaři tvrdí, že pokud teploměr nadále zůstane v těle ženy, tak existuje příliš velké riziko, že se jí teploměr rozpadne v těle a uvolněná rtuť by ji mohla vážně ohrozit na zdraví. Lékaři tak nyní pracují na plánu, jak ženě pomoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám