Hlavní obsah

Nejhloupější podvodník roku: Falešný průkaz opatřil fotkou Jacka Nicholsona

Novinky, Markéta Klánská
Recife

Hloupost některých podvodníků nezná mezí. Ukázkově to předvedl jeden brazilský kriminálník z Recife. Při falšování dokladů porušil základní pravidlo a místo fotky, kterou by nikdo nepoznal, si na svou identifikační kartu dal podobiznu Jacka Nicholsona. Fakt, že tomuto slavnému filmovému herci není ani trochu podobný, už asi nikoho nepřekvapí.

Foto: Profimedia.cz

Brazilský kriminálník opravdu přestřelil, na falešný identifikační doklad si dal fotku Jacka Nicholsona

Článek

Jednačtyřicetiletý Ricardo Sergio Freire de Barros použil Nicholsonův portrét z roku 2003 od uznávaného newyorského fotografa Martina Schoellera, která se objevila v americkém časopise Entertainment Weekly. Pak se neobratně snažil pokus o zločin zamaskovat tím, že pod profláknutou fotku podepsal muže jménem João Pedro dos Santos.

Na zatčení nemusel Barros čekat dlouho. Stačilo, aby se s falešným dokladem snažil otevřít bankovní účet. Policie, která mu byla v patách už tři měsíce, ho nakonec zatkla toto úterý přímo před bankou, ve které se padělaným průkazem prokázal.

„Mezi podezřelým a slavným hercem není žádná podoba,“ uvedla posléze policie.

Jeden padělek vedle druhého

Ve chvíli, kdy Barrose policie zatkla, měl u sebe podle deníku Daily Mail pět dalších padělaných identifikačních průkazů. Na žádném z nich však už fotografie 74letého herce nebyla.

Policie u Barrose navíc našla ještě 36 šekových knížek, čtyři kreditní karty a celou řadu dalších falešných dokladů včetně prohlášení o příjmu dvou miliónů realů (21 723 504 korun). Byl proto obviněn za užívání falešných dokumentů a z falšování veřejných listin a dokladů.

Policie ho převezla na stanici, kde podle policisty Erivalda Guetta popřel všechna obvinění. Později byl poslán do nedaleké nemocnice na přezkoumání duševního zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám