Hlavní obsah

Mladá žena má nutkání jíst mycí houby, spořádala jich už čtyři tisíce

Londýn

Jednadvacetiletá zdravotní sestra Kerry Trebilcocková z jihozápadní Anglie trpí onemocněním zvrácených chutí zvaným pica. Tato choroba člověka většinou ohrožuje tím, že do sebe cpe naprosto nepoživatelné a zdraví škodlivé věci. Kerry tak snědla čtyři tisíce plastových mycích hub a několik stovek mýdel.

Foto: Profimedia.cz

Jednadvacetiletá zdravotní sestra má slabost pro mycí houby, snědla jich už čtyři tisíce. Ilustrační foto

Článek

„Jednoho dne tu chorobu porazím a budu schopná se vysprchovat a umýt koupelnu bez toho, aniž bych na ty věci cítila obrovskou chuť,“ věří mladá Kerry, jíž pojídání mýdel a hub působí vážné zdravotní potíže.

U velké části pacientů se pica objevuje při nízké hladině železa v krvi. Jsou pak schopni pojídat vlasy, křídy, hřebíky, hlínu, písek, či dokonce výkaly. To může být velmi nebezpečné, jednak se tělo dále ochuzuje o živiny, ale může se poškodit trávicí soustava mechanicky či nakazit vážnými infekcemi.

Kerry pojídá nejčastěji houbičky, které si polévá hořčicí či pálivou omáčkou. Z mýdel má ráda bio výrobky s ovocnou příchutí, největšími favority jsou mýdla s citrusovými plody.

Závislosti se zcela nezbavila

„Když jsem šla někam ven, nosila jsem u sebe pytlík nastříhaných houbiček politých rajčatovou či grilovací omáčkou. Nikdy jsem nešla ven bez svačiny,“ svěřila Kerry deníku The Sun. Její nezvyklý jídelníček vedl k drastickému úbytku na váze, zácpě i průjmům.

V roce 2008 se v Maroku nakazila parazitickým hlístem měchovcem, začala mít šílené chutě a cpala se vším možným, ale hlad neustupoval. Až jednou při mytí nádobí pocítila silnou chuť na houbičku. Nacpala ji do sebe a přivodilo jí to nezvyklé uspokojení. Rok pojídala houbičky a mýdla, než vyhledala pomoc.

„Dodnes si ke každému jídlu ještě dávám malý kousek houby a tři lžíce bio mýdla. Ale už se to lepší a povídám si s podobně postiženými na internetových fórech,“ dodává Kerry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám