Hlavní obsah

Vzácný ruský medvěd umí zacházet s tyčí jako mistr kung-fu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krasnojarsk

Ruský park fauny a flory na jihu sibiřské části země se může pochlubit skutečnou raritou. Místní medvěd jménem Pamir totiž dokáže hotové divy s dřevěnou tyčí. Nejeden člověk ho proto přirovnává k hlavnímu hrdinovi kresleného filmu o pandě, která vládne tradičním čínským bojovým uměním. Pamir si tak právem vysloužil přezdívku „Kung-fu medvěd“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vzácný mědvěd z ruské zoo zachází s tyčí jako mistr bojových uměníVideo: Reuters

 
Článek

Pamir svými neobvyklými schopnostmi v parku Roev Ruchej denně baví návštěvníky. Překvapivě obratně zachází s dřevěnou tyčí, kterou si mistrně obtáčí kolem krku. A jak je vidět i na amatérských záběrech z tohoto víkendu, pro hru s tyčí je tak zapálený, že mu ani nevadí ztráta rovnováhy.

Medvědí showman se podle agentury Reuters narodil v roce 2005 v zoo v Jekatěrinburgu a do krasnojarského zoo parku se dostal o rok později. Odmalička byl v péči ošetřovatelů, zřejmě proto si udržel svou hravost až do dnešních dnů. Zabavit ho dokáže například i plechovka, prkýnko, basebalová pálka nebo třeba vodní hadice.

V přírodě je ohrožený

Naučit se bojovým uměním je ale pro zástupce Pamirova druhu zřejmě nezbytností. Medvěd plavý je totiž vzácný živočich, který je dokonce zapsán na červené listině chráněných druhů. Ve volné přírodě tento poddruh medvěda hnědého obývá horské lesy Pamíru, Himaláje a pohoří Ťan-šan. Je menší a lehčí než jeho hnědý příbuzný a má charakteristicky světlou srst a dlouhé světlé drápy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám