Hlavní obsah

Na nejmocnější ženu světa převrhl číšník plný tác piv

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Demmin

Německá kancléřka Angela Merkelová si minulou středu na tradiční politické akci v Demminu musela poradit nejen s názory svých kolegů, ale také s nečekanou situací, do které ji přivedl nešikovný číšník. Na jedinečném videu ze shromáždění je vidět, jak jí na záda převrhl tác s pěti plnými třetinkami.

BEZ KOMENTÁŘE: Číšník převrhl Angele Merkelové na záda tác s pivy

 
Článek

Popeleční středa, která letos připadla na 22. února, je pro Němce velkou událostí. Jednak podle křesťanských tradic zahajuje období půstu, a jednak má i politický význam. Přední německé politické strany totiž v tento den pořádají sešlost, během které si politici mnohdy ostře vyměňují názory a podle tradice si také připíjejí pivem.

Ani letos v Demminu nechyběla kancléřka Angela Merkelová, která byla časopisem Forbes opakovaně vyhlášená nejmocnější ženou světa. Ve chvíli, kdy usedla ke stolu a dostala do ruky sklenici piva, na ni 21letý číšník převrhl celý tác piv, který měl v levé ruce.

Ledově klidná reakce

Kancléřka na škobrtnutí číšníka, který byl médii označen pouze jako Martin D., reagovala s překvapivým klidem. Nadskočila sice překvapením, ale posléze jakoby nic s úsměvem pozvedla svou sklenici k přípitku.

„To pivo jí měla donést má kolegyně. Byla ale tak nervózní, že mě požádala, abych ji zastoupil. Někdo mě zezadu strčil. Snažil jsem se piva zachytit, ale bylo příliš pozdě. Velmi hlasitě jsem zaklel. Kancléřka se na mě otočila a jen se usmála. I když byla mokrá, vydala se posléze na řečnické pódium,“ uvedl v rozhovoru pro německý deník Bild číšník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám