Hlavní obsah

Závod sekaček na trávu - bez trávy, ve sněhu a mrazu

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Järvenpää

Typicky britský sport v závodění sekaček na trávu si získal oblibu již v mnoha zemích světa včetně Ameriky a Austrálie. Naprosto jiný rozměr ovšem dostal při závodění sekaček ve Finsku, kde se konal už třetí ročník. Jediný rozdíl od ostatních zemí je ten, že závodníci jsou ponořeni ve sněhu v arktických podmínkách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Finsku se konal závod sekaček na trávu na sněhuVideo: Reuters

 
Článek

Organizátoři připravovali terén závodu na poli za městečkem Järvenpää celé tři dny, nakonec celé pole polili vodou, aby vytvořili co nejkluzčí povrch. Závodníci tak díky tomu a mrazivému počasí měli opravdu tvrdé podmínky.

Řidiči sekaček museli v rámci závodu za tři hodiny dokončit co nejvíce kol o délce 600 metrů. K finským týmům se přidaly i zahraniční, například z Estonska, Lucemburska a Anglie. Teplota se pohybovala kolem 5 stupňů pod nulou, ale povětrnostní podmínky byly tento rok výborné, a tak se přes zmrzlé končetiny všichni zúčastnění bavili.

Po třech hodinách vyhrál tým Votikmwtsa z Estonska, který za tři hodiny urazil 136 kol. I přesto, že má ve Finsku tento sport k sekání trávy opravdu daleko, jedná se o pořádnou porci zábavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám