Hlavní obsah

Rybáři chytili více než metr dlouhého humra

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boothbay

Vodní svět v Boothbay v americkém státě Maine má nového, na svůj druh monstrózního obyvatele. Dvanáct kilogramů těžkého a přes metr velkého humra. Pro srovnání: průměrný jedinec tohoto druhu podávaný v restauraci váží 500 gramů a měří kolem 40 centimetrů.

BEZ KOMENTÁŘE: Kolosální humr vážil 12 kilogramů a měřil přes metr

 
Článek

Kolosální úlovek zachytila do svých sítí rybářská loď. Rybářům bylo okamžitě jasné, že se jedná o opravdu vzácný úlovek, a proto humra odnesli do vodního světa. Zde ho prozkoumali a přeměřili odborníci, stáří se jim ovšem stanovit nepodařilo.

„Věk humra můžeme pouze odhadovat, je ale jasné, že vzhledem k obrovskému počtu pastí na mořském dně, se jedná o šťastného jedince, když stačil tak dorůst,“ řekl biolog Carl Wilson.

Humr o takové velikosti je opravdu světovou raritou. I přesto ale ředitelka vodního světa Amy Hayden Roderigues uvažuje, že obra pustí zpět do moře. „Tak velký jedince je velmi vzácný a zvláštní, takže místo toho, aby byl zavřený v akváriu, ho možná pustíme zpět do volné přírody,“ dodává Roderigues.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám