Hlavní obsah

Policie natočila zloděje, jak s ledovým klidem kradou bankomat

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská policie zveřejnila šokující záběry, na kterých zlodějský gang s ledovým klidem odchází z banky s celým bankomatem. Sedm silných mužů při činu natočili v rámci širšího vyšetřování sami policisté.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie natočila zloděje při krádeži bankomatu

 
Článek

Páčidla a kladiva, přesně takovým nářadím se vyzbrojili zloději, když minulý týden vyřazovali z provozu alarm uvnitř banky ve čtvrti Boccea na předměstí Říma. Poté násilím otevřeli bezpečnostní dveře a vešli dovnitř.

Záběry z bezpečnostních kamer uvnitř objektu, které doplňují policejní video, dokonce ukazují, že jeden z mužů nebyl ani zamaskovaný. V klidu se díval na své komplice, jak nakládají bankomat na vozík a pochodují s ním pryč.

„K vyřazení alarmu použili někteří členové gangu páčidla a jiné nářadí. Poté se policisté dívali, jak zloději vešli do banky a naložili bankomat na vozík,“ uvedl mluvčí římské policie.

Na gang čekalo překvapení

Zloději měli v plánu dovést bankomat, ve kterém v tu chvíli bylo více než 35 000 euro (876 000 korun), do kradené dodávky před bankou. Ve chvíli, kdy se k ní ale blížili, je štěstí opustilo. Policie je totiž obklíčila a bez většího úsilí zatkla.

„Gangu jsme byli na stopě v rámci jiné stále probíhající operace. Policisté okamžitě pojali podezření, že se něco děje, když viděli před bankou zaparkovanou kradenou dodávku,“ dodal policejní mluvčí.

Všech sedm mužů, jejichž věk se pohybuje od 32 do 62 let, skončilo podle deníku Daily Mail v městské věznici Regina Coeli. Policie tento gang podezírá i z několika podobných krádeží bankomatů v Římě a jižní Itálii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám