Hlavní obsah

Nečekaný útok lvice natočil v zoo návštěvník s kamerou

– Amsterdam
Novinky, Markéta Klánská

Hbitá lvice ukázkově předvedla návštěvníkům amsterdamské zoo, že šelmy neztrácejí svůj instinkt ani v zajetí. Když v jejím výběhu přistála volavka, okamžitě po ní vystartovala a neomylně ji chytla do svých spárů. Jeden z návštěvníků zoo její nečekaný lovecký kousek natočil.

BEZ KOMENTÁŘE: Lvice nečekaně zaútočila na volavku

 
Článek

Jedna z volavek velkých, které se volně pohybují po Zoo Artis v nizozemském hlavním městě, si pro přistání zvolila asi ten nejhorší výběh, jaký mohla. Ocitla se přímo ve lvím teritoriu. Není tedy divu, že nezůstala bez povšimnutí.

Lvice, která odpočívala na druhé straně výběhu, se napřímila, opatrně se přiblížila a zpoza klád po volavce vystartovala. Brodivý pták, jehož křídla dosahují rozpětí až dvou metrů, neměl sebemenší šanci. Tomu se říká být v nesprávnou dobu na nesprávném místě.

Nutno ale dodat, že lvice ze své kořisti téměř nic neměla, maximálně tlamu plnou peří. Volavky obvykle váží pouze něco kolem 2,5 kilogramu, lvice tak svůj drobný úlovek přenechala lvíčatům.

Souboj přírody

U videa, které bylo na internet nahráno v pondělí, diváci v komentářích nezapřeli obdiv nad loveckým uměním lvice, ale vyjádřili i lítost nad volavkou. Někteří naproti tomu uvedli, že podobné souboje jsou součástí přírody, ale držet lvy v kleci má k přírodě opravdu daleko.

Reklama

Výběr článků

Načítám