Hlavní obsah

Muž se střelil přímo do břicha, aby otestoval neprůstřelnou vestu

Novinky, Markéta Klánská

Amatérský experimentátor ze Spojených států v tomto týdnu předvedl, že by nejspíš neměl vlastnit žádnou střelnou zbraň. Natočil se totiž na video, když vážně ohrozil své zdraví při testování své neprůstřelné vesty. Pistoli s desetimilimetrovou hlavní totiž namířil přímo na své břicho.

Muž testoval neprůstřelnou vestu, namířil pistoli přímo na své břicho

 
Článek

Jen málokoho by napadlo testovat neprůstřelnost vesty na svém vlastním těle, a ještě méně lidí by bylo schopno to realizovat. Podsaditý Američan, jehož video se začalo po internetu šířit tento pátek, chtěl ale zřejmě za každou cenu předvést, jak kvalitní je jeho americké „brnění“.

O svém ďábelském plánu, při kterém chtěl porušit veškerá bezpečnostní pravidla zacházení se zbraní, ale zřejmě nebyl sám stoprocentně přesvědčený, protože připustil pochybnosti.

„Snažím se najít odvahu,“ zaznělo po chvilce ticha z jeho úst. Nakonec ale sílu přece jenom našel. Obrátil hlaveň zbraně proti sobě, zapíchl ji přímo do oblasti svého žaludku a vystřelil.

Bolest a nadávky

Ze spršky sprostých slov je patrné, že sice přežil, ale přivodil si ohromnou bolest. Nemohl dokonce ani popadnout dech, aby mohl v klidu něco říct. Nakonec z neprůstřelné vesty vytáhl kulku a pronesl, že má na sobě nejlepší americké „brnění“ vyztužené panelem právě v oblasti břicha. Tato přídatná součást podle jeho slov dává nositeli vesty druhou šanci.

Potom ho ale očividně zmohla bolest. Před koncem záběru ještě stačil vyndat zásobník zbraně a v křečích se otočil ke kameře zády.

Není sice známo, zda Američan na videu neutrpěl nějaké vnitřní zranění, jisté ale je, že se při svém experimentu naštěstí nepostřelil.

Derek "Tex" Grebner z Illinois, který počátkem července loňského roku testoval své bezpečnostní pouzdro, už takové štěstí neměl. Tento zkušený střelec, který podle svých slov dbá na bezpečnost při zacházení se zbraní, si totiž prostřelil nohu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám